Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lovro Zvonarek ide na posudbu: Bayern ga šalje u klub koji će igrati Ligu prvaka

Lovro Zvonarek nedavno je potpisao novi profesionalni ugovor s Bayernom koji traje do 2027. godine. Bayern je time potvrdio da vjeruje u Zvonareka i njegov talent, no sljedeću sezonu neće provesti u redovima bavarskog velikana.

Kako doznaje Bild, dogovorena je posudba u redove austrijskog prvaka Sturma iz Graza, koji će sljedeće sezone sudjelovati u Ligi prvaka. Sturm je protekle sezone prekinuo dominaciju Red Bull Salzburga i osvojio naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici Bayerna procijenili su da je za mladog hrvatskog ofenzivca najbolje da ode u drugi klub kako bi prikupio minutažu potrebnu za igrački razvoj. Potpis ugovora uslijedit će uskoro, a Sturm neće imati opciju otkupa, već će se Lovro na kraju sezone vratiti u München.

Njemački list ističe kako u Sturmu mogu biti sretni ovakvim raspletom, jer su Zvonareka u svoje redove željeli dovesti velikani poput Benfice, Porta i Ajaxa, te bundesligaši Werder Bremen i Mainz.

Zvonarek je u završnici prošlog prvenstva postigao prvijenac za Bayern u debitantskom nastupu u početnoj jedanaestorici, a dosad ima pet nastupa za Bavarce u natjecateljskim utakmicama.

U München je stigao iz Slaven Belupa 2022. godine za 1,8 milijuna eura, a taj iznos može dodatno narasti s obzirom na ugovorene bonuse. Lovro Zvonarek je najmlađi strijelac u povijesti HNL-a, zabivši gol Varaždinu sa 16 godina i 14 dana, te je Bayern za njega platio rekordnu odštetu kada su u pitanju igrači mlađi od 18 godina.

Komentari

Povezano