Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luciano Spalletti ostaje izbornik Italije

Italija je doživjela nešto što potencijalno možemo nazvati i fijaskom ispadanjem, ali još više i katastrofalnim izdanjem u utakmici osmine finala Europskog prvenstva protiv Švicarske. Nisu Talijani oduševili ni u prethodne tri utakmice Eura u grupnoj fazi, stoga su priče o potencijalnoj smjeni izbornika Luciana Spallettija zaista bile opravdane.

Ipak, takve priče odagnao je danas predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Gabriele Gravina. Na novinskoj je konferenciji rekao kako su razočarani što nisu uspjeli pokazati ono što su željeli, te kako iz saveza vjeruju u projekt sa Spallettijem. Talijanski trener tako bi trebao ostati na klupi Azzurra i voditi momčad na Svjetskom prvenstvu 2026.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gravina je dodao kako otpuštanjem trenera neće riješiti probleme koje Italija trenutno ima, te kako od njega očekuju da nastavi posao već za 60 dana kada kreće UEFA-ina Liga nacija. Italija se tamo nalazi u zahtjevnoj grupi A2 gdje im društvo prave Belgija, Francuska i Izrael.

Sam Spalletti je rekao kako želi pomladiti reprezentaciju jer momčadi treba nova energija. Usput je kritizirao i vlastiti rad, rekavši da nije dao sve od sebe, te da cijela ekipa ima puno prostora za napredak. Na koncu je dodao da su bili dobri do određene točke (?!), ali i da je utakmica protiv Švicarske bila “neprihvatljivi korak unatrag”.

Toskanski trener vodstvo reprezentacije preuzeo je prošlog ljeta naslijedivši Roberta Mancinija koji je s Azzurrima osvojio titulu prvaka Europe 2021. Momčad je do sada vodio u 14 utakmica te pritom upisao sedam pobjeda, četiri remija i tri poraza uz gol-razliku 21:11.

Komentari

Povezano