Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luciano Spalletti preuzima klupu Italije

A samo 5 dana nakon što je Roberto Mancini iznenada napustio klupu Azzura na kojoj je sjedio više od 5 godina, osvojivši Europsko prvenstvo, ali i ne plasiravši se na Svjetsko prvenstvo u Katru prošle godine, Talijani bi trebali dobiti novog izbornika reprezentacije.

Mancini je, neslužbeno, za razloge svog odlaska naveo miješanje predsjednika saveza u njegov rad, za što je imao nultu toleranciju. Iz redova FIGC-a (Talijanskog nogometnog saveza) je pak stigao demantij u kojem se naglasilo kako je bivši trener u svojem radu imao potpunu autonomiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kako bilo, prema pisanju Gazzette dello Sport, bivši trener Empolija, Sampdorije, Venezije, Udinesea, Ancone, Rome, Zenita, Intera i Napolija s kojim je osvojio naslov prvaka nakon 33 godine, Luciano Spalletti, trebao bi sjesti na klupu Italije.

Zanimljivo, Spalletti je nakon osvajanja naslova prvaka od Napolija zatražio godinu dana odmora od nogometa, no čini se da je nakon samo par mjeseci ipak skupio dovoljno snage i svježine za preuzimanje novog karijernog izazova.

Reprezentaciju preuzima u nezgodnom trenutku u kojem Talijani nakon dvije utakmice imaju 3 boda u skupini s Engleskom, Maltom, Sjevernom Makedonijom i Ukrajinom, a odlazak na Europsko prvenstvo je apsolutni imperativ.

Imat će tek nekoliko tjedana za pripremiti ekipu za susrete 9. i 12. rujna u gostima kod Sjeverne Makedonije te kod kuće protiv Ukrajine, a zanimljivo je i da su pregovore Saveza sa Spallettijem umalo zakomplicirale klauzule iz ugovora s Napolijem koji traje do 2024. godine, prema kojem je klubu trebalo isplatiti 3 miljuna eura u slučaju prihvaćanja nove funkcije. Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis već je najavio kako se ove naknade neće odreći.

Komentari

Povezano