Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luda utakmica Brightona i Brentforda, još luđa borba za ostanak

Travnjaci Premier lige su ponudili ovog popodneva uzbudljive susrete, pogotovo među ekipama koje nisu u tolikom fokusu javnosti i medija. Od susreta za Europu Brightona i Brentforda, dva važna susreta za ostanak između Crystal Palacea i Leicestera te Notthingam Forresta i Wolverhamptona do kombinacije toga i susreta Borunemoutha i Fulhama uzbuđenja nije nedostajalo, a mi vam donosimo kratki pregled svih događanja.

Bournemouth – Fulham

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici u kojoj je domaćin tražio bodove u borbi za ostanak, a gosti za Europu na kraju je s 2:1 uspješniji bio Bournemouth. Fulham je dominaciju u prvom dijelu naplatio preko Andreasa Pereire, a Bournemouth može žaliti za velikim promašajem Dominica Solankea pred kraj poluvremena kojeg je sjajno obranio Bernd Leno.

Domaćini su ipak uspjeli izjednačiti u 50. minuti preko Marcusa Taverniera koji je ušao na poluvremenu. On se nakon što je dočekao odbijanac nakon kornera namjestio na lijevu nogu i fantastično pogodio u suprotne rašlje nemoćnog Lena. Za potpuni preokret zaslužan je Solanke koji se u 79. minuti iskupio za promašaj iz prvog poluvremena.

Brighton – Brentford

U ludoj utakmici dva takmaca u lovu na europska mjesta nakon 28. minuta rezultat je bio 2:2, a na kraju je završilo 3:3. Ludo prvo poluvrijeme otvorio je Pontus Jansonn, a njegov gol je anulirao sjajni Kaoru Mitoma na asistenciju golmana Jasona Steelea. Minutu nakon gola Japanca Ivan Toney je ponovno doveo goste u vodstvo poslije neobjašnjive reakcije obrane Brightona.

Ludih prvih pola sata zaključio je Danny Welbeck golom u 28. minuti kojim je obilježio svoj 400. nastup u karijeri. Drugi dio je krenuo slično kao i prvi te su gosti poveli u 49. minuti golom još jednog stopera Ethana Pinnocka.

Brighton je po primljenom pogotku krenuo po treće izjednačenje, no promašivali su nemoguće. Pascal Groß i Solly March su imali najbolje prilike za 3:3, no obojica su promašili iz dobre pozicije. Brentford je iznad vode održavao sjajni David Raya. Uspjeli su domaćini ipak izjednačiti u 90. minuti kada je Mac Allister iskoristio kazneni udarac kojeg je skrivio Aaron Hickey.

Crystal Palace – Leicester

Dvoboj dva kluba koja se bore za ostanak završio je pobjedom domaćina 2:1 koji je do zaslužene pobjede stigao u 94. minuti. Crystal Palace je u prvu utakmicu pod novim starim trenerom Royjom Hodgsonom krenuo furiozno. Prvo poluvrijeme okončali su s nestvarnim omjerom udaraca od 20:0, ali tu dominaciju nisu uspjeli naplatiti pogotkom.

Kako to često biva u nogometu, protivnička momčad je kaznila promašaje i Leicester je poveo sjajnim udarcem Ricarda Pereire s ruba kaznenog prostora u 56. minuti. Nije taj gol pokolobeao domaćine koji su tri minute sretno izjednačili.

Eberechi Eze je iz slobodnog udarca pogodio gredu, a lopta se od Daniela Iversena odbila u mrežu za 1:1. Palace je do zaslužene pobjede stigao u 94. minuti kada je Jean-Philippe Mateta dočekao ubačaj Jordana Ayewa i zabio za erupciju oduševljenja na Selhurst Parku.

Notthingham Forrest – Wolverhampton

U drugom dvoboju dvije momčadi u borbi za ostanak završilo je podjelom bodova 1:1. Domaćine je u zasluženo vodstvo pred kraj poluvremena svojim osmim ovosezonskim pogotkom doveo Brennan Johnson koji zbog ozljede nije igrao za Wales protiv Hrvatske na Poljudu.

U drugom dijelu Wolvesi su zaigrali bolje i u potpunosti zagospodarili posjedom, ali nisu uspjeli stvarati prilike protiv discipliniranog Forresta. Ipak, gosti dolaze do poravnjanja u 83. minuti preko Daniela Podencea. On se dobro snašao nakon što mu se odbila lopta u kaznenom prostoru i mirno svladao Keylora Navasa za važan gol u borbi za ostanak.

Na kraju ludih utakmica od 16 sati dodatno se zakomplicirala već komplicirana borba za ostanak. Bournemouth je današnjom pobjedom skočio s 19. na čak 14. mjesto, a Crystal Palace je sada na pet bodova od opasne zone u koju je pao Leicester. Fulham je propustio priliku u potpunosti pritisnuti Brighton, Brentford i Liverpool u borbi za Europu, a s današnjim rezultatima najzadovoljniji može biti Chelsea koji iz pozadine vreba europske pozicije.

Komentari

Povezano