Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ludo zadnje kolo u Danskoj, Midtjylland postao prvak

Ludi rasplet imali smo u zadnjem kolu danske Superlige, točnije njene lige za prvaka. Tamo su do prošlog kola čak četiri kluba bila u igri za titulu prvaka, da bi tada ipak otpali København i Nordsjælland, no Brøndby i Midtjylland ostali su na diobi prvog mjesta s po 62 boda.

Danas je odigrano i to zadnje kolo, u kojem su oba kluba imala naizgled laki posao – Brøndby je na svom terenu čekao Aarhus, dok je Midtjylland ugostio Silkeborg, a oba navedena kluba nisu imala nikakvog rezultatskog imperativa, usidreni na petom, odnosno šestom mjestu ljestvice. O tome tko će završiti prvak odlučivala je gol razlika, a tu je bolje stajao Brøndby sa sedam golova plusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši Dinamov pulen Rasmus Lauritsen bio je u prvom planu u Brøndbyju, dovevši svoju momčad u vodstvo u 17. minuti, da bi potom autogolom u 41. izjednačio rezultat. Slavilo se ipak u to vrijeme u Brøndbyju, jer je Silkeborg protiv Midtjyllanda vodio 0:2 već u 26. minuti, a s tim se rezultatom otišlo i na poluvrijeme.

Brøndby je pao u iste probleme sredinom drugog poluvremena kada je Aarhus poveo 1:2, no do tada je Midtjylland već ubacio u petu brzinu. Dvije izmjene na poluvremenu očito su urodile plodom, jer od 47. do 53. minute Midtjylland je zabio čak tri pogotka i u potpunosti preokrenuo rezultat na 3:2!

Brøndby je vratio malo nade izjednačujućim pogotkom za 2:2 u 64. minuti, no istu je ugasio Patrick Mortensen golom za 2:3 i ludu pobjedu Aarhusa koja je ugasila Brøndbyjeve snove o tituli. Tako ni navijačima i igračima Midtjyllanda nije teško pao pogodak Silkeborga za 3:3, jer je naslov na koncu otišao u njihove ruke – za taj jedan vrijedni bod razlike.

Vukovima je ovo četvrta titula prvaka Danske, a sve su osvojili u zadnjih deset godina. Nakon 2015., 2018. i 2020. sada je i 2024. zlatnim slovima upisana u klupsku povijest.

Komentari

Povezano