Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luis Enrique putuje na pregovore u London

Od smjene Grahama Pottera prošlog tjedna, jedne od najskupljih promašenih investicija u povijesti Chelseaja, a zasigurno i modernog nogometa, Chelsea se bacio u potragu za novim trenerom. Špekuliralo se sa svim poznatim trenerskim imenima koja su trenutno dostupna, no od prvog se dana kao idealan fit spominjao bivši španjolski izbornik Luis Enrique.

Kako donosi poznati španjolski novinar Gerard Romero, on je jutros u pratnji svog agenta i poznatog bivšeg igrača Ivána de la Peñe otputovao u London na pregovore s Toddom Boehlyjem i upravom Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da Luis Enrique ne voli velike ekipe, ali i da je bez klupskog nogometa još od kraja sezone 2017./2018. U svojoj je karijeri vodio Barcelonu B, Romu, Celtu Vigo i Barcelonu, a nakon toga je 4 i pol godine sjedio na klupi španjolske reprezentacije, koju je doveo do polufinala Europskog prvenstva, dok je na nedavnom Svjetskom prvenstvu ispao u 1/16 finala nakon jedanaesteraca protiv Maroka.

Enrique je jedan od najcjenjenijih trenera svoje generacije koji je počeo svoju karijeru s idejom drukčijom od one koju je naslijedio u Barceloni, inzistiravši na brzoj tranziciji iz obrane u napad i manje “tika-take”, što je u njegovim sezonama Barcelone donijelo i rezultatski napredak. Međutim, s vremenom je počeo mijenjati svoj stil i tip igrača koji koristi u veznom redu i napadu, pri čemu su i njegove ekipe počele “umirati u ljepoti” i ogromnom posjedu lopte, bez stvaranja velikog broja prilika u utakmici.

S obzirom da Chelsea u ovom trenutku izgleda kao najmanje potentna ekipa Europe, pitanje je koju će svoju verziju donijeti Luis Enrique i kako će se snaći u prenapučenoj svlačionici na Stamford Bridgeu kao već treći ovosezonski trener. Vremena za adaptaciju neće biti previše, jer u sljedećih 7 dana Plavci idu na dva gostovanja, ligaško kod Wolverhamptona i ono puno izazovnije, u Ligi prvaka kod Real Madrida.

Komentari

Povezano