Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luis Suárez kreirao senzacionalan preokret i dodatno “zakuhao” brazilsko prvenstvo

Nogometaši Botafoga su večeras dočekali Grêmio u posljednjoj utakmici 33. kola brazilske Serie A. U spektaklu u Rio de Janeiru, nogometaši Gremia predvođeni Luisom Suárezom koji je postigao hat-trick, slavili su s 4:3.

Utakmica je imala veliku važnost za situaciju na vrhu ljestvice pošto je Botafogo prije njezinog početka bio vodeći s 59 bodova koliko je imao i Palmeiras s tim da je večerašnji domaćin imao i dvije utakmice manje od njih, dok je Grêmio bio peti s 56 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je krenuo furiozno pa je Diego Costa svojim prvim pogotkom nakon kolovoza doveo Botafogo u vodstvo od 1:0, no samo tri minute kasnije Everton Galdino poentira za 1:1. Uzbudljivo prvo poluvrijeme je otišlo na stranu domaćih pogotkom Júniora Santosa u 29. minuti za 2:1.

Ako je prvo poluvrijeme bilo uzbudljivo, što onda reći za drugo. Tek što se krenulo s centra, Marlon Freitas postiže svoj prvi ovosezonski prvenstveni gol i Botafogo dolazi do velikih 3:1. Ipak, nešto se pitalo i najvećeg među jednakima na tom terenu, napadača Grêmija – Luisa Suáreza.

Urugvajčev “show” kreće u 50. minuti kada najprije smanjuje na 3:2, dok samo tri minuta poslije toga poravnava na 3:3. Nije to bilo sve od njega jer je u 69. minuti nakon duplog pasa s Mathíasom Villasantijem kompletirao hat-trick i postigao gol koji će se u konačnici pokazati pogotkom vrijednim pobjede od 4:3 koja je dovela do skoka Grêmija na drugo mjesto prvenstvene ljestvice s jednakim brojem bodova koliko imaju i Botafogo i Palmeiras.

Suárez je u ovom trenutku treći najbolji strijelac natjecanja s 14 golova i najbolji asistent s 10 dodavanja za gol, dok nitko nema više izravnih sudjelovanja kod pogodaka od njega. Vrijedi istaknuti kako mu je ovo bio drugi hat-trick za Grêmio jer je prvi postigao u debiju za klub u Recopi Gaúchi, dok mu je večerašnji hat-trick ujedno prvi prvenstveni nakon 2018. godine kada je u dresu Barcelone tri pogotka zabio Real Madridu.

Slijedi nam infarktna završnica brazilske Serie A u posljednjih pet kola!

Standings provided by Sofascore
Komentari