Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luka Bonačić o Hajduku: Nemaju automatizme u igri, ovise o individualnoj klasi

Luka Bonačić je bivši trener Hajduka koji je na klupi kluba bio u dva navrata, od 1997. do 1998. godine te 2006. Trenutno je bez angažmana još od 2020. godine kada je vodio Zob Ahan, jedan od niza klubova koje je vodio u Iranu.

68-godišnji strateg je danas za Sportske novosti dao veliki intervju prije utakmice između Varaždina i Hajduka u kojima se dotaknuo trenutnog stanja u klubu. Bonačić nije zadovoljan jer, kako kaže, ne postoje automatizmi u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hajduk nema automatizme u igri, oslanja se na individualnu klasu. Kalinića nema i ostaje Livaja. Znam Kalinića, trenirao sam ga u njegovoj premijernoj sezoni na Poljudu. Uvijek sam ga imao u viziji kao standardnog igrača velikog kluba poput Milana. Posjeduje golemu kvalitetu, ali tko je taj koji će mu poslati loptu. Nema fantazista.

sportske.jutarnji.hr

Na pitanje što nedostaje današnjem Hajduku, bio je rezolutan.

– Fali mu playmaker, nedostaje mu više brzine i tehničke potkovanosti igrača zadnje linije. Hajduk ima velika imena, međutim pitanje je u kakvom su stanju. Tri zimska pojačanja su se priključila momčadi nakon što su rijetko ili nikako igrali prošle jeseni. Kalinić, Brekalo Kleinheisler, na njih mislim. Ispali su iz ritma, došli su u novu momčad i treba im vremena za adaptaciju i hvatanje kontinuiteta. A znamo da Hajduk nema vremena kada se bori za titulu. Sahiti je nakon Livaje najbolji igrač Hajduka, više se njega treba koristiti. Da se mene pita, veće bih povjerenje pružio mladima koji su prošle godine igrali finale Lige prvaka. Ovako je sve stavljeno u borbu za titulu. Jasno, svi će biti heroji ako se titula osvoji. Da se razumijemo, i ja vjerujem da hoće, jer Hajduk ima kvalitetu da bude prvi. Međutim, ne igraju imena. Igra momčad koja se stalno mora potvrđivati – zaključio je Bonačić.

sportske.jutarnji.hr
Komentari

Povezano