Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luka Bonačić preuzeo Solin

Luka Bonačić novi je trener Solina. Solin se u ovom trenutku nalazi na posljednjem, dvanaestom mjestu drugog razreda hrvatskog nogometa te je pred Bonačića postavljen imperativ ostanka u ligi. Momčadi s Jadra jedanaesto je mjesto, koje trenutno drži Orijent i koje vodi u doigravanje, udaljeno pet bodova.

Ovaj iskusni 69-godišnji Splićanin u svojoj bogatoj karijeri trenirao je preko 20 domaćih i svjetskih klubova, a najveći uspjeh ostvario je u Iranu kada je sa Sephanom dva puta osvojio iranski kup. Domaćoj publici najpoznatiji je kao trener Hajduka u sezoni 1997/98 i sezoni 2005/06 te kao trener Varteksa iz sezone 1995/96, kada je s Varaždincima bio u utrci za naslov prvaka koji je te sezone uzela zagrebačka Croatia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo i kako je Bonačić tri i pol godine bio bez trenerskog posla budući da je zadnje trenirao iranski Zob Ahan Esfahan u sezoni 2019/20.

Osim trenerske karijere, Bonačić je u igračkoj karijeri najveći utjecaj ostavio u dresu Hajduka za kojeg je upisao 52 nastupa i postigao osam pogodaka. Osim Hajduka igrao je i za Šibenik, švicarski Grasshopper, Maribor, Bochum, Malagu, a karijeru je završio u Australiji igrajući za ekipe Footscray JUST i Melbourne Croatia.

Samo nekoliko minuta iza, objavljeno je i kako je Mirko Labrović klupu Solina zamijenio onom Dugopolja. Tako je naslijedio Marina Biliškova koji je jučer napustio Dugopolje sporazumnim raskidom ugovora nakon niza od sedam utakmica bez pobjede. Dugopoljci se ipak nalaze u boljoj situaciji od Solina te su na šestom mjestu poretka 1.NL sa sedam bodova prednosti ispred Orijenta.

Komentari

Povezano