Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luka Božić triple doubleom vodio Zadar do pobjede nad FMP-om

12. kolo ABA lige otvorili su u Beogradu FMP i Zadar. Uoči susreta FMP je nanizao pet poraza u nizu, dok je Zadar u posljednjoj utakmici ABA lige tijesno poražen od Borca. Zadar je sjajnim preokretom došao do pobjede 92:77. Ponovno je briljirao Luka Božić koji je upisao svoj drugi triple double u karijeri i tek četvrti u povijesti ABA lige. Imao je 28 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

U prvoj četvrtini nijedna se ekipa nije odvajala te se na mali odmor otišlo rezultatom 26:23 za domaćine. FMP je u nastavak ušao serijom 8:0 te su se prvi puta odvojili na osjetniju prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar se nakon toga konsolidirao i uspio na poluvrijeme otići sa zaostatkom od četiri poena (48:44). Bolju igru su prenijeli i u treću četvrtinu koju su otvorili sa šest uzastopnih poena kojima su došli do vodstva.

Nastavila se dominacija Zadra u nastavku te su pobjegli na čak devet poena prednosti (63:54). Na kraju se u posljednjih deset minuta ušlo s rezultatom 70:62 za Zadar.

Nije Zadar stao ni u zadnjoj četvrtini u kojoj su dodatno povećali prednost i na kraju slavili. Uz već spomenutog Božića, kod Zadrana je najbolji bio Marko Ramljak sa 16 poena. Kod FMP-a je najbolji bio Bojan Subotić sa 16 poena.

Komentari

Povezano