Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luka Dončić fantastičnom utakmicom vodio Maverickse do pobjede

U sinoćnjem susretu Portland Trail Blazersa i Dallas Mavericksa posebno se istaknuo Luka Dončić. Njegovi su Mavericksi slavili 131:120 i pokazali svu raskoš napadačkog arsenala.

Dončić je upisao triple-double s 40 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Iz igre je gađao 15/28 (54%). Time je na listi triple-double učinaka s najmanje 40 poena prestigao Wilta Chamberlaina i zasjeo na četvrto mjesto s osam takvih partija. Treći je Russell Westbrook s 13, potom James Harden sa 16, a prvi je Oscar Robertson s 22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenac je najveću pomoć imao u Timu Hardawayju Junioru, koji je zabilježio 26 poena, a po 18 su ubacili Dante Exum i Derrick Jones. Nakon što je Dallasov niz od četiri pobjede prekinuo poraz od Minnesote, ovim su se slavljem opet vratili na pobjedničke staze. Unatoč izostanku nekoliko igrača, a najbitnije od svega, Kyrieja Irvinga, Mavericksi predvođeni Dončićem igraju jako dobro.

Portland je s druge strane u katastrofalnom nizu forme sa šest poraza u nizu i trenutno zauzimaju pretposljednje mjesto u konferenciji.

Komentari

Povezano