Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luka Dončić sjajan, Šamanić bolji od Zubca

Još jedna fantastična večer u NBA ligi je iza nas, a odigrano je ukupno 11 utakmica.

Detroit Pistonsi došli su do svoje prve pobjede, a porazili su Charlotte Hornetse. Rezultat je glasio 111:99, a najbolji pojedinac u Pistonsima bio je Alec Burks s 24 postignuta poena, i to s klupe. Za Pistonse nije igrao Bojan Bogdanović zbog ozljede. S druge strane, u Hornetsima su LaMelo Ball i Terry Rozier imali po 20 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom od derbija večeri, aktualni prvaci NBA lige Denver Nuggetsi porazili su Memphis Grizzliese rezultatom 108:104. Nuggetse je predvodio Nikola Jokić s 22 poena, 12 skokova i sedam asistencija, dok je u Grizzliesima najbolji pojedinac bio Jarren Jackson Jr. s 21 poenom, devet skokova i tri blokade.

New York Knicksi su gostovali kod Atlanta Hawksa te pobijedili rezultatom 126:120. U Knicksima se istakao Brunson s 31 poenom, dok je za Hawkse najbolji bio Deandre Hunter s 27 poena i šest skokova.

Još jedan derbi mogli smo vidjeti u TD Gardenu, između domaćih Boston Celticsa i Miami Heata. Bolji su bili Kelti, koji su odnijeli pobjedu rezultatom 119:111. Najbolji igrač utakmice bio je Derrick White s 28 poena, šest skokova i čak tri blokade, a za Heat je daleko najbolji bio Tyler Herro s 28 poena, šest asistencija i šest skokova.

Još jedna fantastična noć Donovana Mitchella ovog puta nije donijela pobjedu Cleveland Cavaliersima, koji su na domaćem parketu izgubili od Oklahoma City Thundera, rezultatom 108:105. Mitchell je imao čak 43 poena i osam skokova, dok je, kao i po običaju, Thunder predvodio Shai Gilgeous Alexander s 34 poena, 11 skokovai i pet ukradenih lopti.

Iako su na 39 sekundi do kraja produžetka imali +4, Toronto Raptorsi su ispustili pobjedu protiv Chicago Bullsa u gostima. Junak večeri bio je Alex Caruso, koji je postigao tricu na 2.1 sekundu do kraja meča, kojom su Bullsi došli do pobjede rezultatom 104:103. Najbolji pojedinci bili su Scottie Barnes s 22 poena u redovima Raptorsa te DeMar DeRozan s 33 poena u redovima pobjedničke ekipe.

Victor Wembanyama je stigao do svoje prve pobjede u NBA ligi te je svoje San Antonio Spurse predvodio do trijumfa nad Houston Rocketsima, 126:122 nakon produžetka. Wemby je postigao 21 poen te dodao 12 skokova i tri blokade, dok je za Rocketse najbolji bio Alperen Sengun s 25 poena, 14 skokova i sedam asistencija.

Dallas Maversicksi su teže od očekivanog stigli do trijumfa nad Brooklyn Netsima, a rezultat je glasio 125:120. Cam Thomas je bio najbolji u redovima poraženih Netsa, dok je Luka Dončić odigrao još jedan nevjerovatan meč. Slovenac je upisao 49 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

U duelu Luke Šamanića i Ivice Zubca, odnosno Utah Jazza i LA Clippersa, timsku pobjedu odnio je Šamanić. Jazz je slavio rezultatom 120:118 i to tricom Jordana Clarksona 28 sekundi do kraja meča. Šamanić nije upisao minute, dok je Zubac za 19 minuta na parketu skupio šest poena, dva skoka i dvije blokade.

Najbolji u redovima poraženih Clippersa bio je Paul George s 36 poena, dok je u Jazzu najbolji bio Lauri Markkanen s 35 poena, 12 skokova i tri asistencije.

Orlando Magic je na gostovanju u Portlandu porazio domaće Trail Blazerse rezultatom 102:97. Najbolji u redovima momčadi s Floride bio je Mo Wagner sa 17 poena i devet skokova, dok je za Blazerse Deandre Ayton imao 14 poena i 15 skokova.

U derbiju Kalifornije, Golden State Warriorsi došli su do pobjede nad Sacramento Kingsima. Ratnici su pobijedili rezultatom 122:114, a najbolji pojedinac na meču bio je Stephen Curry s 41 poenom. Dario Šarić je upisao 14 minuta, pet poena, četiri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Za Kingse je najbolji bio DeAaron Fox, koji je postigao 39 poena.

Komentari

Povezano