Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luka Lončar ponovno u reprezentaciji, najavljen i povratak Jokovića

Prvi dio nove klupske vaterpolske sezone se približio svome kraju, a za desetak dana kreću reprezentativne pripreme za dva velika natjecanja. U siječnju 2024. godine će se održati Europsko prvenstvo u Hrvatskoj, dok je u veljači na rasporedu Svjetsko prvenstvo u katarskoj Dohi.

Izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak će danas obznaniti širi popis, a u razgovoru za Sportske novosti je najavio i povratak dvojice igrača:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je dakle 12-13 dana prije početka priprema što je nekakva moja praksa od ranije. Nemam nekih velikih iznenađenja osim što mogu odmah najaviti da ćemo vratiti Luku Lončara u reprezentaciju. Razgovarali smo, on je željan suradnje, vratiti se, mislim da nam može pomoći. To je novost. Jasno, u odnosnu na SP u Fukuoku to je svakako povratak Fatovića, što je jako velik dobitak. U Japanu ga nismo imali zbog ozljede, a vratio se odlično, tako i igra.

sportske.jutarnji.hr

Lončar nije bio dio reprezentacije još od Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine, a odlične igre u Olympiacosu i prije svega njegova želja za povratkom su rezultirali njegovim imenom na popisu. Tucak je dao i komentar o mogućem povratku Mare Jokovića s kojim, kako kaže, ima dogovor za nastup na Olimpijskim igrama (ako ih izbore):

Probat ću još jednom razgovarati. U biti, mi smo postigli dogovor da se on stavi na raspolaganje za OI u Parizu za koje ćemo se vjerujem plasirati. Eventualno čak za SP u Dohi, ali to smo ostavili otvorenim još. Prvotni je plan stvarno bio da se on dobro odmori, “preskoči” EP. No, kontaktirat ću ga opet s obzirom na novonastale okolnosti, budući da će se EP igrati u Hrvatskoj, da je to nešto ipak posebno. Pokušat ću i to, ali generalno smo se dogovorili za Igre u Parizu.

sportske.jutarnji.hr
Komentari

Povezano