Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luka Mikrut preko Dodiga do finala Zagreba

U subotu se na Challengeru u Zagrebu znalo da će jedan Hrvat izboriti nastup u nedjeljnom finalu. Polufinalni dvoboj igrali su Luka Mikrut i Matej Dodig, a pobjedu je nakon tri seta igre izborio Splićanin Mikrut.

Prvi set bio je izjednačen. Obojica tenisača držala su svoje servise sigurno sve do rezultata 3:3. Tada prvi prijeti Splićanin, ali na break lopti šalje backhand u mrežu. Mikrut je ponovno zaprijetio i kod 4:4. Međutim, Dodig tada tri break lopte spašava dobrim servisima i dobrom igrom. Do tie-breaka se igralo bez prilika, a u “trinaestoj igri” bolji je bio Dodig kojemu je na set lopti dvostrukom pogreškom pomogao Mikrut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Dodig je bio potpuno van ritma te je Mikrut odjurio na 5:0. Smanjio je Osječanin na 5:2, ali to je bilo sve što je mogao. Uspio je Mikrut na svom servisu zaključiti set rezultatom 6:2.

Treći set se nastavio u sličnom tonu kao i drugi. Dodig je griješio dok je Mikrut pametno gradio poene. Dovelo je to do toga da Mikrut osvoji prva tri gema i stvori osjetnu prednost u odlučujućem setu.

Ključan gem u meču bio je kod 4:2 za Mikruta kada je izvukao 15-30 s dva dropshot winnera. Nakon toga je na servisu Dodiga došao do 15-40, a zatim i do nove dvije meč lopte. Iskoristio je ukupno četvrtu za pobjedu (4)6:7 6:2 6:2 i prolaz u svoje prvo Challenger finale.

Tamo će ga čekati Damir Džumhur kojega je već ove godine u Splitu i pobijedio. Dodig je unatoč porazu osigurao ranking karijere te će od idućeg tjedna boraviti unutar najboljih 330 igrača.

Komentari

Povezano