Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luka Mikrut prošao u finalno kolo kvalifikacija Trsta, Šimundža ispao

Drugi tjedan Wimbledona nudi mnoge prilike za tenisače diljem svijeta za probijanje na ATP ljestvici te se tako trenutno igra pet turnira Challenger kategorije. Na onom u Trstu, u kvalifikacijama se nalaze dvojica Hrvata, Luka Mikrut i Josip Šimundža. Mikrut je svoju prepreku apsolvirao bez problema dok je drugi Splićanin poražen s 2-0 u setovima.

Mikrut je za protivnika imao Nikolaja Vilegžanina, Rusa koji ga je prije pet mjeseci ostavio na samo dva gema. Ovaj put Mikrut je bio taj koji je bio nemilosrdan. Prvi set osvojio je bez izgubljenog da bi u drugom poveo s 5:0 i došao na korak od pobjede dvostrukom “biciklom”. Ipak, Vilegžanin je smanjio na 5:2 te je Mikrut na kraju pobjedu upisao rezultatom 6:0, 6:2. Za nastup u glavnom ždrijebu Trsta igrat će protiv Jacopa Berrettinija, mlađeg brata bivšeg finalista Wimbledona, Mattea Berrettinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi Hrvat u Trstu imao je težak zadatak. Igrao je protiv Mathiasa Bourguea, bivšeg TOP 200 igrača te je već na početku bilo jasno da će Splićanin imati problema. Prvi set pripao je Francuzu sa 6:2, a u drugom je također rano došao do dvostrukog breaka prednosti. Bourgue je tako sa 6:2, 6:1 došao na korak od glavnog ždrijeba.

Finalno kolo kvalifikacija igrat će se u ponedjeljak. Osim Mikruta, ovaj tjedan Hrvatska će na Challenger razini imati još dvojicu predstavnika. U Braunschweigu će Matej Dodig igrati protiv Christiana Garina dok Duju Ajdukovića čeka ogled protiv jednog od kvalifikanata.

Komentari

Povezano