Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luka Vušković je imao sjajan debi za novi klub. Pogledajte brojke

Ovog ljeta Luka Vušković poslan je na novu posudbu pa će tako sezonu provesti igrajući u belgijskoj ligi za Westerlo. Odmah u prvom kolu prvenstva Vušković je dobio povjerenje trenera te započeo susret od prve minute.

Westerlo je na kraju uvjerljivo slavio s 3:0, a 17-godišnji hrvatski stoper odigrao je odličnu utakmicu. Odigrao je cijeli susret za svoju momčad, za to vrijeme je imao čak 15 otklonjenih opasnosti, a osvojio je i osam od devet duela u kojima se našao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uputio je pet točnih dugih lopti iz 11 pokušaja, te po jednom oduzeo loptu i predriblao suparnika. Doduše, točnost dodavanja mu nije bila bajna, iznosila je 67 posto što nije idealno, ali Vušković se zaista iskazao obrambenim reakcijama. Njegov suigrač Matija Frigan ušao je u igru u 88. minuti susreta.

Vušković je najmlađi debitant u povijesti Hajduka, a zaigrao je sa samo 16 godina i dva dana u derbiju protiv Dinama. Također, samo tri dana kasnije zabio je pogodak u četvrtfinalu Kupa protiv Osijeka i tako postao najmlađi strijelac u povijesti kluba.

Tottenham ga je kupio za 13,8 milijuna eura, no njihov igrač službeno može postati tek kad navrši 18 godina.

Komentari

Povezano