Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luka Vušković je sinoć, mimo dva gola, odigrao sjajnu utakmicu. Brojke to i potvrđuju

Mladi hrvatski reprezentativac, Luka Vušković, sinoć je odigrao sjajnu utakmicu za belgijski Westerlo. Naime, u susretu desetog kola tamošnjeg prvenstva, Vušković je postigao oba pogotka za svoju momčad u remiju s Beerschotom.

Za svoju izvedbu, Vušković je od Sofascore aplikacije dobio ocjenu 9.8. Hrvatski stoper u 90 minuta imao je 2 otklonjene opasnosti, 88% točnih dodavanja (75/85), 8/12 točnih dugih lopti, 6/6 osvojenih zračnih duela, 7 udaraca prema gostujućim vratima i, naravno, dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vušković je tako nastavio sjajnu formu iz ove sezone. Naime, već sada na kontu ima četiri pogotka, a uz to u prošlom kolu upisao je i prvu asistenciju u pobjedi kod Standard Liegea kojeg vodi Ivan Leko. Zanimljivo, ta asistencija bila je bivšem igraču Rijeke, Matiji Friganu, koji je Lekinoj momčadi zabio dva pogotka i tako zaradio povratak u U-21 reprezentaciju.

Podsjetimo, Vušković je 17-godišnji stoper koji trenutno je na posudbi u belgijskom prvoligašu do kraja sezone iz Hajduka. Prošlu polusezonu proveo je u poljskom Radomiaku, gdje je odigrao 14 utakmica, postigao tri gola i jednom asistirao.

U Hajduku je postao najmlađi debitant u klupskoj povijesti, zaigravši protiv Dinama sa samo 16 godina i dva dana, a ubrzo postao i najmlađi strijelac u povijesti kluba, postigavši gol u Hrvatskom kupu protiv Osijeka. Hajduk ga je prošle godine prodao Tottenhamu za 14 milijuna eura, no transfer će postati služben tek kad napuni 18 godina.

Komentari

Povezano