Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lukaku je postao prvi igrač u povijesti koji je za Belgiju postigao četiri gola u prvom poluvremenu

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo privode se kraju, a skupina F jedna je od onih u kojoj uoči posljednjeg kola nije bilo previše nepoznanica. Austrija i Belgija osigurale su svoj plasman na Euro, samo je bilo pitanje koja će reprezentacija završiti kao prvoplasirana. U takvoj konstalaciji snaga Belgiji je trebala pobjeda do koje će vrlo vjerojatno doći.

Naime, na poluvremenu vode protiv Azerbejdžana rezultatom 4:0, a sva četiri pogotka postigao je Romelu Lukaku. Tako je postao prvi igrač kojem je to pošlo za nogom u povijesti reprezentacije Belgije, a za taj učinak trebalo mu je samo 36 minuta. Sada je na ukupno 14 postignutih golova u ovim kvalifikacijama čime je uvjerljivo preuzeo prvo mjesto na ljestvici strijelaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza sebe je ostavio imena poput Kyliana Mbappéa i Cristiana Ronalda koji su ostali na devet odnosno deset golova u ovom ciklusu kvalifikacija. Isto tako, postao je treći najbolji strijelac u povijesti europskih reprezentacija, a ispred njega se sada nalaze još samo Ferenc Puskás i već spomenuti Ronaldo.

Komentari

Povezano