Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luke Humphries velikim preokretom postao svjetski prvak u pikadu

Večeras je u Alexandra Palaceu održano finale PDC Svjetskog prvenstva u pikadu između Lukea Humphriesa i Lukea Littlera. Do titule svjetskog prvaka je pobjedom od 7-4 došao Humphries koji je uz to postao i novi svjetski broj 1.

U prvom setu je mnogo bolji i smireniji bio Luke Humphries pa ga je, iako je u prvom legu bacao drugi, osvojio s 3:1 te je poveo s 1-0 u setovima. Novi broj 1 je otvorio susret s prosjekom od 99.20, dok je Littler bio na svega 89.38.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otprilike se u istom ritmu nastavilo i u drugom setu pa je Humphries poveo s 2:0 u legovima te je prvi bacao u trećem, međutim onda Littler ulazi u fantastičan ritam i redom izlazi na 30, 142 i 121 te ”krade” set i izjednačava na 1-1.

U trećem setu gledamo isti scenarij, ali uz različite uloge. Ovog puta je Littler imao 2:0 te je bacao prvi u trećem, ali Humphries osvaja tri lega u nizu i vraća vodstvo u setovima. Nije to izbacilo 16-godišnjeg Littlera iz takta pa tako osvaja sljedeća dva seta i po prvi put u finalu prelazi u prednost.

Osvojio je Littler i šesti set, dok je Humphries u sedmom imao 2:1 te je bacao prvi za povratak. Spustio se na 48, ali nije dobio priliku za izlaz jer je Littler izašao na 122. Bio je to četvrti break u tom setu, a na kraju smo vidjeli i peti jer je Littler propustio pogoditi dvostruko 2 za izlaz na 112 što je Humphries kaznio s izlaskom na dvostruko 12 pa je umjesto 5-2 za Littlera, rezultat bio 4-3.

Treba istaknuti kako je Humphriesov prosjek u sedmom setu bio 113.22 što je bio i rekord finala. Rekord je stajao samo par minuta jer je isti igrač izjednačio na 4-4 s prosjekom od fantastičnih 114.17.

Humphries je deveti set otvorio breakom i izlazom na 108 što je učinio i u drugom legu za 2:0. Littler je dobio treći, a Humphries imao tri strelice za izlaz na 16, međutim redom promašuje dvostruko 8, 4 i 2 pa Littler krade leg. Ipak, Humphries uspijeva odgovoriti i osvojiti odlučujući leg i u potpunosti preokrenuti meč te povesti s 5-4. Humphries je u tom setu bilježio prosjek od izvrsnih 109.10.

Nastavio je od sutra najbolje plasirani pikadist svijeta s vrhunskom predstavom pa je tako osvojio i 10. set te je došao na korak od osvajanja titule.

11. set je bio na pomolu da postane prvi set u meču u kojem nismo vidjeli niti jedan break, ali Humphries se ne slaže s time pa pravi break u odlučujućem legu za konačnih 7-4 i 20. pobjedu u nizu te prvi naslov svjetskog prvaka u karijeri.

Komentari

Povezano