Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luke Littler odličan u debiju; Peter Wright šokantno ispao u drugom kolu

U tijeku je PDC Svjetsko prvenstvo u pikadu, još uvijek smo u početnoj fazi turnira, a danas smo u večernjem terminu imali neka velika imena, a Ally Pallyu se na najbolji način predstavio aktualni svjetski juniorski prvak, pa krenimo redom.

U prvom kolu je domaći predstavnik Ryan Joyce preokretom pobijedio Amerikanca Alexa Spellmana s 3:1 u setovima. Prvi set je bio ujednačen, no Amerikanac je bio precizniji u gađanjima izlaza te je uvjerljivo slavio u prvom setu s 3:0 u legovima. Spellman je pogodio tri od pet izlaza naspram nula Joyceovih. U drugom setu je bilo znatno uzbudljivije, ipak Joyce je u petom odlučujućem legu uspio izjednačiti. Također, u drugom setu smo vidjeli i najveći izlaz u dvoboju, a ono je djelo domaćeg predstavnika koji je pogodio izlaz 128 u prvom legu. Englez je u sljedeća dva seta izgubio tek jedan leg te u konačnici uvjerljivo slavio. Protivnik u drugom kolu će mu biti sunarodnjak Stephen Bunting.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećem dvoboju je Nizozemac Richard Veenstra pobijedio predstavnika Novog Zelanda Bena Robba rezultatom 3:0 u setovima, iako rezultat sugerira jedno, no u stvarnosti je to izgledalo drukčije. U prijevodu, Bobb je bio znatno bolji protivnik, praktički je bio u skoro svakom statističkom parametru bolji suparnik, no u onom ključnom segmentu je totalno podbacio. Katastrofalno je gađao kada bi došao u situacije na izlazima, a uspješnost izlaza mu je iznosila svega 29%, odnosno samo pet puta je bio precizan iz 17 pokušaja, a Veenstra je neuomljivo sve to kažnjavao. Nizozemca u sljedećem kolu dočekuje Belgijac Kim Huybrechts.

U trećem susretu večeri su svi dočekali na sceni vidjeti debitantski nastup 16-godišnjaka i aktualnog svjetskog juniorskog prvaka Lukea Littlera, a on se na senzacionalan način predstavio domaćoj publici. Vjerojatno najdominantniju partiju na ovom Svjetskom prvenstvu je za sada on priuštio. Svladao je Christiana Kista s 3:0 u setovima, a Littleru je prosjek tri strelice iznosio fantastičnih 106.12 i pogodio je sedam puta 180+ bacanja. Praktički je protutnjao prvim kolom, a u sljedećem kolu igra protiv sunarodnjaka Andrewa Gildinga. Littler je ujedno postao i najmlađim pobjednikom na PCD Svjetskom prvenstvu.

U posljednjem meču večeri je Peter Wright šokantno ispao u drugom kolu od Velšanina Jima Williamsa rezultatom 3:0 u setovima. Jednostavno Wright kroz čitav dvoboj nije bio na razini, a Williams je to iskoristio. Dovoljno govori da prosjek tri strelice Wrighta iznosio svega 83.7. S druge strane je Velšanin imao prosjek tri strelice od solidnih 90.45. Najprije je Williams u prvom setu preokrenuo nakon što je gubio s 2:1 u legovima, a zatim je istu stvar napravio u drugom setu. U trećem setu je Wright praktički odustao, a Williams je imao psihološku prednost te je u konačnici uvjerljivo slavio s 3:0 u legovima.

Komentari

Povezano