Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luton osvojio prvi bod, Man City s igračem manje do slavlja

Šesto kolo engleske Premier lige otvoreno je trima utakmicama, u kojima smo vidjeli tek četiri zgoditka.

Londonski sraz Crystal Palacea i Fulhama završio je s miroljubivih 0:0. Obje su momčadi tako osvojile po bod, kompletirale ligaški skor od po dvije pobjede, remija i poraza, te ostale uglavljene u sredini tablice s osam bodova. U utakmici lišenoj pretjeranih zanimljivosti dvije je najizglednije prilike dočekao Brazilac Willian u gostujućim redovima, no oba ga je puta u postizanju pogotka osujetio domaći vratar Sam Johnstone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugoj strani Londona Luton je na svom terenu dočekao Wolverhampton u prvom prvoligaškom ogledu ovih dvaju momčadi još od 1984. Gostujuću je momčad na cjedilu tijekom prvog poluvremena ostavio Jean-Richar Bellegarde, koji je zbog udaranja protivničkog igrača dobio crveni karton. Terenska inicijativa Lutona bila je i dotad izraženija, pa se očekivalo da će Šeširdžije naplatiti svoju dominaciju. Dogodilo se upravo suprotno – Pedro Neto je u 50. minuti sjajno odradio kontranapad pretrčavši cijelu polovicu terena, te sam završio posao pogotkom za 0:1. Bio je to i uopće prvi udarac Vukova na utakmici! Vodstvo je potrajalo tek petnaestak minuta, da bi s bijele točke izjednačio Carlton Morris. Prethodno je João Gomes iz gostujućih redova u svom prostoru igrao kaznenom rukom, no sudac je kazneni udarac dosudio tek nakon VAR pregleda. Luton usprkos pritisku do kraja utakmice nije uspio stići do pobjede, ali će svakako slaviti odvajanje od bodovne nule. S obzirom na blijedo izdanje, crveni karton, ali i lošu gostujuću formu kroz cijelu kalendarsku godinu, bod će svakako proslaviti i gosti.

Najteži je posao ovog termina imao Nottingham Forest koji se zaputio na Etihad Stadium u goste Manchester Cityju. Nade su Šumarima ugašene već u prvih petnaest minuta kada su Građani zabili dva pogotka i postavili konačan rezultat utakmice. U sjajnoj akciji na samom otvaranju utakmice koja je povezala čak 46 dodavanja, Phil Foden zabio je u 7. minuti za 1:0.

Igrala se 14. minuta kada su gosti uspjeli očistiti opasnost pred svojim golom nakon kornera domaćina, no nastavak doveo je loptu na desnu stranu šesnaesterca do Matheusa Nunesa koji pronalazi glavu usamljenog Erlinga Hålanda koji lako zabija za 2:0. Spustili su tada Građani s Joškom Gvardiolom u prvoj postavi nogu s gasa i krenuli utakmicu privoditi kraju. Arhitekt akcija za oba pogotka Rodri malo je planove pokvario zaradivši crveni karton na samom otvaranju drugog poluvremena. Nakon jednog duela kod korner zastavice Španjolac se “pokoškao” s Morganom Gibbs-Whiteom koji je nakon kraćeg naguravanja pao, a sudac je Rodrija “nagradio” uranjenim odlaskom u svlačionicu.

Nakon što je Man City imao gotovo 80% posjeda lopte u prvom poluvremenu, igrački deficit i rezultatski suficit u drugom poluvremenu natjerao ih je da gostima prepuste loptu, pa smo tako gledali rijetke instance u kojima su Građani imali samo 31% posjeda. Terenskoj dominaciji usprkos, gosti su dočekali tek jednu izraženiju priliku, onu Taiya Awoniyija koji nije bio precizan. City je tako nastavio svoj stopostotni ligaški niz, te stigao do šeste pobjede u isto toliko utakmica. Trinaesta im je to uzastopna domaća pobjeda u Premier ligi, dok je Nottingham ostao na sedam osvojenih bodova iz šest utakmica, te su trenutno na 10. poziciji ljestvice.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano