Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Luton Town nakon ruleta jedanaesteraca ušao u Premier ligu

U financijski najvrijednijoj utakmici u svijetu nogometa, odnosno u finalu doigravanja za ulazak u Premier ligu sastali su se Coventry City i Luton Town. Dvije ekipe koje su u sezoni 2017/2018 igrale u četvrtom rangu engleskog nogometa, međusobno su odlučivale o putniku u Premier ligu. Pred rasprodanim Wembleyjem rulet jedanaesteraca je odlučio da je Luton novi član Premier lige.

Luton je bolje krenuo u susret i poveo već u 6. minuti nakon kornera. Ipak, Gabriel Osho je bio u zaleđu tako da nije bilo ništa od ranog vodstva danas formalno gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa iz predgrađa Londona ipak dolazi u vodstvo u 23. minuti. Elijah Adebayo je istrčao kontru i vratio povratnu loptu za Jordana Clarka. Clark se u primanju riješio čuvara i lijepo pogodio suprotni kut za erupciju oduševljenja u dijelu stadiona gdje su smješteni navijači Lutona.

Najbolju priliku za povratak u utakmicu Coventry je imao u 43. minuti. Gustavo Hamer je ostao nečuvan u kaznenom prostoru, ali nije uspio glavom pogoditi okvir gola. Na predah se tako otišlo s minimalnom prednošću Lutona koji je bio na 45 minuta od uspona od 5. ranga do Premier lige.

Coventry je zaigrao bolje u drugom dijelu te su u potpunosti zbili Luton na vlastitu polovicu. To im se isplatilo u 66. minuti kada Hamer vraća stvari na početak. Viktor Gyökeres je povukao kontru i vratio povratnu loptu za Hamera koji pogađa donji desni kut za 1:1.

U 73. minuti Matt Godden je bio blizu da u potpunosti preokrene susret. Primio je loptu na desetak metara od gola, ali je njegov pokušaj iz okreta bio malo previsok. Poslije toga nije više bilo uzbuđenja te se nakon osam minuta sudačke nadoknade otišlo u produžetke.

U prvih 15 minuta produžetaka nije se dogodilo ništa vrijedno spomena. Činilo se kako su obje ekipe polako krenule ostajati bez snage. Luton je u 117. minuti uspio zabiti gol, ali je Joe Taylor igrao rukom pa se nakon intervencije VAR-a gol ipak poništio te se otišlo na jedanaesterce.

U jedanaestercima je prvih deset izvođača bilo i više nego sigurno pa se otišlo u dodatno raspucavanje. Tamo je koban bio promašaj Fankatyja Dabe koji je pucao preko gola. Luton je tako kompletirao put od 4. lige do Premier lige u pet godina i sada se vraća u najviši rang po prvi puta od 1992. godine.

Komentari

Povezano