Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lyon doveo trenera koji je Italiji donio naslov svjetskog prvaka

Nakon otkaza Lyona Laurentu Blancu koji mu je uručen nakon katastrofalnog ulaska u sezonu, uprava jednog od najuspješnijih francuskih klubova svih vremena brzo je našla novo rješenje.

Na klupu Les Gonesa trebao bi sjesti talijanski trener i bivši nogometaš Fabio Grosso. Čovjek koji je upisan u povijesne knjige zahvaljujući pogotku Nijemcima u polufinalu Svjetskog prvenstva 2006., kao i zabijanju odlučujućeg jedanaesterca u finalu protiv Francuza, u klupskoj je karijeri nosio nekoliko različitih dresova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijeru je započeo u niželigaškom Renato Curiju, klubu koji dijeli ime s onim stadiona u Perugiji, nakon čega je kroz Chieti i Perugiu, preko Palerma stigao do Intera, Lyona u kojem je igrao 3 sezone, te Juventusa u kojem je završio karijeru.

Trenerski je kruh počeo zarađivati u Juventusovoj Primaveri, nakon čega je samostalno vodio Bari, Hellas Veronu, Bresciu, švicarski Sion te Frosinone s kojim je prošle sezone osvojio drugoligaško prvenstvo, Serie B.

Fabio Grosso postat će tek četvrti strani trener Lyona, nakon Vladice Kovačevića iz Jugoslavije koji je na klupi bio od 1981. do 1983., Brazilca Sylvinha koji se zadržao par mjeseci 2019. godine, te Nizozemca Petera Bosza koji je odradio 14 mjeseci između 2021. i 2022. godine.

Komentari

Povezano