Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lyon i Montpellier odigrali najluđu utakmicu sezone, Wahi i Lacazette zabili po četiri gola

U nedjeljnom programu 34. kola Ligue 1 na rasporedu smo imali sedam utakmica. Šest ih je do sada odigrano, a najuzbudljivije je bilo u posljednje odigranoj utakmici između Lyona našeg Dejana Lovrena i Montpelliera. Kasnije, u večernjem terminu od 20:45 igra se zadnja utakmica kola između Troyesa i PSG-a.

Lyon – Montpellier

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon je u ludoj utakmici na domaćem terenu pobijedio Montpellier rezultatom 5:4. Glavne zvijezde susreta bili su Elye Wahi i Alexandre Lacazette, a obojica su postigla po čak četiri pogotka na ovom susretu.

Poveli su domaćini preko Lacazettea u 31. minuti, no tada je na scenu stupio mladi Wahi, koji je s četiri pogotka preokrenuo cijeli susret. Prvo je u 40. minuti iskoristio pogrešku Lyonovog veznjaka Johanna Lepenanta, a samo minutu kasnije uz pomoć vratnice povisio je vodstvo na 2:1.

U 53. minuti tragičar je bio naš Dejan Lovren kada je skrivio kazneni udarac nakon što je srušio mladog Wahija. Ovaj je realizirao jedanaesterac te tako postigao svoj treći pogodak na ovom susretu, no ni to nije bilo sve. Ovaj puta dvije minute kasnije, Wahi postiže i svoj četvrti pogodak na susretu za prednost od 4:1.

Postao je tako prvi igrač Montpelliera koji je postigao 4 gola u jednoj utakmici Ligue 1. Postigao je 17 golova ove sezone, a samo je Olivier Giroud u sezoni 2011./2012. postigao više (21).

Izgledalo je kako će gosti mirno odnijeti tri boda kući no i Lyon se nešto pita. Prvo je Lacazette svojim drugim golom na utakmici smanjio vodstvo, da bi se nakon toga u 70. minuti za potpuni povratak u susret pobrinuo Lovren. Iskupio se Dejan tako za skrivljeni jedanaesterac, a u 82. minuti nastupio je potpuni preokret kada je Lacazette postigao hat-trick za 4:4 i izjednačenje rezultata.

Na kraju, preokret svih preokreta i više od toga, kazneni udarac za Lyon u osmoj minuti sudačke nadoknade. Lacazette je siguran s bijele točke te postiže svoj četvrti pogodak na utakmici za ukupnu pobjedu rezultatom 5:4.

Lyon ovom pobjedom ostaje u borbi za mjesta koja vode u europska natjecanja iduće sezone, sada su na samo tri boda zaostatka od petoplasiranog Lillea. S druge strane, Montpellieru ovaj poraz ne znači previše s obzirom na to da se nalaze u sredini tablice na 12. mjestu s 43 boda.

Angers – AS Monaco

Utakmica u koju je Angers ušao potpuno neopterećen s obzirom na to da su posljednji na tablici i da su već ispali u Ligue 2. Gosti su pak željeli održati prednost nad petoplasiranim Lilleom te se tako zadržati na mjestu koje vodi u Europa ligu. Monaco je na kraju slavio rezultatom 2:1, a pogotke su postigli Aleksandr Golovin i Myron Boadu za goste te Abdallah Sima za domaćine. Posebno je efektan bio pogodak Golovina za 1:0 kada je s ruba šesnaesterca prekrasno pogodio gornji desni kut.

Monaco je tako nakon dva uzastopna poraza, upisao pobjedu te se dodatno učvrstio na četvrtom mjestu na tablici. Sada imaju pet bodova prednosti ispred Lillea, a upravo će se ove dvije ekipe susreti u idućem kolu gdje će Monaco imati priliku vjerojatno i potvrditi plasman u Europa ligu iduće sezone.

Ajaccio – Toulouse

Ajaccio i Toulouse remizirali su rezultatom 0:0 u utakmici gdje je Toulouse imao inicijativu i bio puno bliži pobjedi. Na kraju, utakmica je završila bez pogodaka, a domaćini su nastavili svoj negativan niz od čak devet utakmica bez pobjede. Ajaccio tako ostaje u zoni ispadanja te je praktički ispao iz lige, četiri su kola do kraja prvenstva, a sigurna zona im bježi čak 11 bodova. Touluse pak, ostaje poprilično siguran na 13. mjestu s 42 boda, deset više od zone ispadanja.

Auxerre – Clermont

U susretu koji je domaćinima puno više značio u kontekstu borbe za ostanak, Auxerre i Clermont remizirali su rezultatom 1:1. Mladi i perspektivni Souleymane Isaak Touré, igrač Marseilla na posudbi u Auxerru visok čak 206 centimentra, u 36. minuti postigao je svoj prvi pogodak u seniorskoj karijeri. Za goste je precizan bio Saîf-Eddine Khaoui, a Komnen Andrić je ušao u igru u 80. minuti.

Auxerre se sada nalazi na 16. mjestu sa samo dva boda iznad Nantesa i zone ispadanja. S druge strane, Clermont je nastavio vrlo dobru formu u zadnje vrijeme. U posljednjih šest susreta upisali su pet pobjeda i ovaj remi, sigurni su u sredini tablice te se nalaze na 11. mjestu s 50 osvojenih bodova.

Lorient – Brest

Lorient je na domaćem terenu slavio protiv Bresta golovima Ibrahima Konea u 32. i 51. minuti. Na kraju je završilo 2:1, a za goste je iz kaznenog udarca precizan bio Romain Del Castillo u 69. minuti. Brest sada zauzima 15. mjesto te se nalaze samo tri boda iznad zone ispadanja. Lorient je nakon pobjede u prošlom kolu nad PSG-om upisao još jednu pobjedu te zauzimaju sredinu tablice, točnije deveto mjesto.

Nantes – Strasbourg

U direktnom dvoboju ekipa koje se bore za ostanak susreli su se Nantes i Strasbourg. Gosti su slavili rezultatom 2:0, a prvo ime susreta bio je Habib Diallo koji je upisao pogodak i asistenciju. Prvo je u 26. minuti realizirao kazneni udarac da bi u 47. asistirao svom imenjaku Habibu Diarri.

Nantes je tako nastavio užasan niz u prvenstvu gdje su 11 utakmica bez pobjede, a posljednji put su pobijedili prije nepuna tri mjeseca. S druge strane, Strasbourg je napravio korak prema ostanku te sada imaju tri boda više od Nantesa koji se nalazi na 17. mjestu s 32 boda.

Komentari

Povezano