Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lyon je pobijedio PSG u gostima, ali svi pričaju o Lovrenovoj ruci. Je li bio penal?

Posljednji nedjeljni susret francuske Ligue 1 donio je okršaj PSG-a i Lyona. Premda Lyon već neko vrijeme nije na razini slavnih dana s početka 2000-ih, okršaji ova dva velikana uvijek su uzbudljivi, a slično je bilo i noćas.

Lyon je u gostima pobijedio pogotkom Bradleya Barcole iz 56. minute, koji je četvrti put ove sezone pronašao mrežu protivnika. PSG do konca utakmice nije uspio realizirati nijedan od ukupno 16 udaraca na Lopesova vrata, međutim, više od jalovog posjeda domaćina iz Pariza, promašenog jedanaesterca Lacazettea te zgoditka mladog Barcole, priča se o našem bivšem reprezentativcu Dejanu Lovrenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, Messi je podignuo visoku okomitu loptu u lijevu stranu Lyonovog šesnaesterca, tamo ju je Mendes glavom spustio u peterac, gdje je u ruku pogodila Dejana Lovrena. I dok uopće nema rasprave da ga je lopta uistinu pogodila, jasno je da ne postoji Lovrenova očita namjera igranja rukom. Međutim, sporno je to što se njegova desna ruka pronašla odmaknuta od tijela. Trenutak pogledajte u videu ispod.

Ako pitate Thierry Henryja, koji za Amazon Prime komentira Ligue 1, to je penal. “Samo zato što je igračeva ruka u prirodnom položaju, to ne znači da nije penal. Lopta bi došla do Mbappéa, to je penal deset od deset puta”, tvrdi velikan.

Što kažu nogometna pravila? Već skoro dvije godine na snazi je pravilo kojem se igrači ne kažnjavaju ako je ruka u prirodnom položaju. Ali nogometna pravila su, jako dobro to znamo, podložna različitim interpretacijama. Što kažete vi? Penal ili ne?

Je li Lovrenovo igranje rukom protiv PSG-a trebalo biti dosuđeno kao penal?

Loading ... Loading ...
Komentari

Povezano