Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lyon suvereno preko drugoligaša do finala kupa

Polufinale francuskog Kupa donijelo nam je susret Lyona i Valenciennesa, odnosno 10. momčadi Ligue 1 te posljednjeg sastava Ligue 2. Lyon je slavio 3:0 s dva pogotka Alexandrea Lacazettea te jednim Gifta Orbana.

Lyon je odmah od starta pokazao kolika je razlika u kvaliteti. No, gostujući vratar Jean Louchet te okvir gola onemogućili su ranu prednost domaćina. Kako je odmicalo poluvrijeme gosti su sve bolje izgledali, a onda su i poveli u 39. minuti susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirine Doucoure pogodio je za 0:1 na semaforu, no slavlje gostiju nije dugo trajalo. Sutkinja Stephanie Frappart, nakon VAR provjere je poništila pogodak zbog prekršaja. Tako se na predah otišlo s početnih 0:0.

U nastavku susreta nismo morali dugo čekati na pogodak, s obzirom da je Lacazzete sigurno realizirao kazneni udarac u 51. minuti. Samo šest minuta kasnije, već je bilo 2:0 za domaćina. 32-godišnji francuski napadač odlično se snašao u gostujućem kaznenom prostoru te poentirao za povećanje vodstva.

Lyon je pobjedu potvrdio u 75. minuti. Napadač iz Nigerije, Gift Orban nije imao težak zadatak pospremiti loptu u praznu mrežu iz neposredne blizine za 3:0, što je značilo kako navijači polagano mogu početi čekati kraj utakmice, nakon kojeg su utrčali u teren i proslavili pobjedu koja im je u ovoj turbulentnoj sezoni donijela barem malo sreće.

Duje Ćaleta-Car odigrao je cijeli susret kod Lyona, dok Dejan Lovren nije ulazio u igru. Lovren je posljednji nastup upisao, sada već davnog, 26. siječnja u porazu od Rennesa.

Upravo taj Rennes mogući je protivnik Lyonu u finalu, no imaju težak zadatak pred sobom. Sutra na Parku Prinčeva moraju svladati PSG ako žele igrati finale Kupa, koje je na rasporedu 25. svibnja. Jasno, finale će se odigrati na legendarnom Stade de Franceu.

Komentari

Povezano