Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Maccabi slavio u egzotičnom terminu Konferencijske lige

U vrlo neobičnom terminu od 14 sati odigran je prvi susret 5. kola Konferencijske lige u Kópavoguru između domaćina Breiðablika te slavnog Maccabi Tel Aviva. U skupini B se manje-više sve zna: Gent i Maccabi Tel Aviv bi trebali nastaviti put u playoffu Konferencijske lige, dok se Zorja Luhansk i Breiðablik mogu zadovoljiti nastupom u Europi.

Tijekom čitavog susreta Maccabi je dominirao posjedom dok je Breiðablik prijetio iz kontri. Gosti su od 35. minute poveli pogotkom Dana Bitona. U 56. minuti Dor Peretz povećava vodstvo Maccabija, ali VAR poništava pogodak zbog igranja rukom Peretza. Peretz bi eventualnim pogotkom samostalno zasjeo na vrh najboljih strijelaca Konferencijske lige ove sezone. Trenutno dijeli prvo mjesto s Aleksandrom Čavrićem iz Slovana Bratislave, Giftom Orbanom iz Genta te Hansom Vanakenom iz Club Bruggea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo pet minuta kasnije domaćin je poravnao na 1:1. Sjajno je Kristinn Steindórsson asistirao za svog kolegu Gíslija Eyjólfssona. Kada vidimo islandska (prez)imena jasno je zbog čega nije bilo prijenosa navedene utakmice (osim udaljenosti divnog Kópavogura). Maccabi se nije predavao i trud se isplatio u 82. minuti kada iskusni veteran Eran Zahavi poentira za 1:2.

Rezultat se do kraja nije mijenjao i Maccabi Tel Aviv je osigurao prolazak u playoff Konferencijske lige. U drugom susretu skupine B susret za prestiž igraju Gent i Zorja u 18:45.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano