Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mačevalac iz Hong Konga postao prvi koji je obranio zlato u floretu nakon gotovo 70 godina

Trećeg dana natjecanja na Olimpijskim igrama smo gledali dva finala u mačevanju. Muškarci su se natjecali u floretu, a žene u sablji.

U finalu muškog floreta smo gledali nevjerojatno uzbudljiv duel između Cheung Ka-longa iz Hong Konga te Talijana Filippa Macchija. Iako je Macchi imao prednost od 14-12, Cheung je s tri uzastopno osvojena poena preokrenuo dvoboj i to nakon što je do odlučujućeg 15. boda došao iz trećeg pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski izbornik je protestirao, no nije bilo koristi. Cheung je tako postao prvi floretaš koji je obranio naslov olimpijskog pobjednika još od 1956. godine kada je to učinio Christian d’Oriola.

U duelu za broncu je Amerikanac Nick Itkin svladao Japanca Kazukija Iimuru s 15-12.

U ženskoj sablji smo gledali francusko finale između Manon Brunet i Sare Balzer. Brunet je od početka bila bolja te je slavila s 15-12 za svoje prvo olimpijsko zlato i ukupno treću olimpijsku medalju u karijeri.

U duelu za broncu je Ukrajinka Olga Kharlan s tijesnih 15-14 svladala Južnokorejku Choi Se-bin čime je osvojila svoju petu olimpijsku medalju, a treću pojedinačnu.

Komentari

Povezano