Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mađari stigli do pobjede u utakmici koju je obilježila ozljeda Barnabasa Varge

Večeras je u Stuttgartu na MHP Areni odigran susret 3. kola A skupine između Škotske i Mađarske. U jednoj od lošijih utakmica ovog Eura, Mađarska je slavila 1:0 pogotkom Kevina Csobotha u posljednjim sekundama, te tako prošla u nokaut fazu prvenstva.

Ovaj susret je odlučivao tko će biti treći u ovoj skupini, te možebitno ići dalje. Škoti su imali bodovnu prednost jer su u prva dva kola ubilježili poraz i remi, dok su Mađari ubilježili dva poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvo uzbuđenje trebali smo čekati do 8. minute kada su Mađari razvili polukontru nakon koje je dobro pucao Bendeguz Bolla, ali Agnus Gunn je bio spreman i upisao majstorsku intervenciju.

Nakon toga usljedilo je razdoblje zatišja u kojem je Škotska uglavnom imala neefektivan posjed, te iz njega nisu uspjeli uputiti nijedan udarac ka golu.

Unatoč manjem posjedu, Mađari su bili nešto odlučniji dati gol, te je u 34. minuti Roland Sallai imao polupriliku kada je iz daljine pokušao iznenaditi Gunna, no to je otišlo iznad vrata.

Sedam minuta kasnije Dominik Szoboszlai je iz prekida sjajno pronašao Willija Orbana, te je on pucao glavom sa 4 metra, no to je dotaklo prečku i otišlo iznad gola, a da je Orban zabio gol isti bi naknadno vjerojatno bio poništen zbog zaleđa.

Važan trenutak za Škotsku dogodio se u 51. minuti kada je Scott McTominay dobio žuti karton što je značilo kako neće igrati u osmini finala, ako Škoti prođu dalje.

O škotskoj igri dovoljno govori činjenica da su prvi udarac ka golu uputili u 53. minuti kada je Che Adams iz daljine pucao preko vrata.

Nova prilika za Mađare dogodila se u 64 minuti kada je Bolla uputio centaršut s desne strane, a Marton Dardai uputio je šut glavom preko gola.

U 68. minuti dogodila se ružna scena kada je nakon ubačaja u šesnaesterac Škotske nekoliko igrača ostalo ležati, a najgore je prošao Barnabas Varga na kojeg je prilikom intervencije natrčao Gunn, te je mađarski igrač ostao bez svijesti i susret je morao napustiti na nosilima. O njegovom zdravstvenom stanju još uvijek nisu dostupne opširnije informacije, no iskreno se nadamo kako će sve biti u najboljem redu.

Najizglednija prilika za Škotsku dogodila se u 79. minuti kada je McTominay poslao sjajnu dubinsku loptu i uposlio Stuarta Armstronga koji je pao u kaznenom prostoru, ali je sudac Facundo Tello odlučio da nema najstrože kazne, što je bila izrazito kontroverzna odluka.

Nova prilika za Škote dogodila se četiri minute kasnije kada je Lawrence Shankland uputio udarac prema golu, no to je obranio Peter Gulacsi, a pomoćni sudac nakon toga signalizirao je zaleđe.

Na početku sudačke nadoknade Gunn je imao puno posla jer ga je prvo pokušao iznenaditi Andras Schafer, no škotski vratar je to obranio, a već u idućoj minuti testirao ga je Szoboszlai, no Škot je opet bio na mjestu.

Mađari su se u sudačkoj nadoknadi bacili na glavu i to je rezultiralo najvećom prilikom na susretu.  Csoboth je ušao u kazneni prostor i uputio udarac, vratar je već bio savladan, no udaac je završio na vratnici.

U 96. minuti Škoti uzvraćaju udarac – Lewis Morgan je s desne strane uputio oštru loptu koju je iz prve zahvatio McTominay, no to je otišlo preko vrata.

Dvije minute kasnije opet prijete Škoti kada je Grant Hanley pucao nakon velike gužve, no Gulacsi je to majstorski obranio.

A onda je uslijedila infarktna završnica utakmice. Mađarska je kreirala sjajnu kontru, Sallai je ostao sam na desnoj strani i uputio povratnu loptu u šesnaesterac na koju natrčava Csoboth i zabija za 1:0 i prolazak Mađara u osminu finala. 

Utakmica je bila vrlo čudna jer smo u zadnjih deset minuta vidjeli više nego u prethodnih 90, a Mađari su na kraju zasluženo slavili, dok se Škoti pridružuju Poljacima kao sigurni putnici svojim kućama.

Komentari

Povezano