Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mađarska bolja od Hrvatske za izravan plasman u četvrtfinale SP-a

Nakon uvjerljive uvodne pobjede protiv Argentine u prvom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva, hrvatski vaterpolisti su jutros u Fukuoki poraženi od Mađarske rezultatom 12:10 u susretu za izravan plasman u četvrtfinale.

Izabranici Ivice Tucka nisu na najbolji način započeli susret te su nakon sedam i pol minuta igre bili bez pogotka. Prvi i jedini pogodak Barakuda u uvodnoj dionici je, u četvrtoj situaciji s igračem više, postigao Marko Žuvela 25 sekundi prije kraja za spuštanje deficita na 1:2. Nažalost, nije to bio konačni rezultat prve četvrtine jer se četiri sekunde prije kraja centar Toni Nemet izborio za odličnu poziciju te je zabio za 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađari su prvi zabili i u trećoj četvrtini nakon dobro uigrane akcije s igračem više, a hrvatskim vaterpolistima je trebalo čak šest i pol minuta za prvi pogodak u drugoj četvrtini. Tada je Konstantin Kharkov zabio izvana za 2:4, dok je u sljedećem napadu Jerko Marinić Kragić realizirao peterac kojeg je izborio Josip Vrlić za smanjenje na 3:4. Mađarski vaterpolisti su još jednom postigli pogodak u samoj završnici dionice kada Adam Nagy s igračem više zabija za ugodno vodstvo od 5:3 svega tri sekunde prije kraja prvog dijela.

Reprezentacija Mađarske je pogotkom Denesa Varge ponovno došla do prednosti od tri pogotka razlike (7:4) nakon čega su uslijedila dva pogotka hrvatskih reprezentativaca Konstantina Kharkova i Filipa Kržića. Nakon toga su Barakude imale dvije prilike za potpuni povratak i izjednačenje, ali kada to nisu iskoristili, Gergo Fekete je s igračem više postigao gol za 8:6 poslije tri četvrtine vaterpola.

Bio je to početak niza od tri uzastopna pogotka Mađara kojim su i prelomili susret. U samoj završnici susreta je Hrvatska s dva brza pogotka stigla do samo -1 tridesetak sekundi prije kraja, ali onda Gergo Zalanki postiže pogodak za konačnih 12:10 i pobjedu koja ih vodi izravno u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Zalanki je bio najbolji strijelac susreta s tri pogotka, dok su u hrvatskim redovima najefikasniji bili Rino Burić, Konstantin Kharkov, Luka Bukić i Ante Vukićević s po dva pogotka. U susretu za drugo mjesto skupine, Hrvatska će u petak igrati protiv domaćina Japana od 12:00 po hrvatskom vremenu.

Komentari

Povezano