Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mađarska ponovno svladala Srbiju i došla na korak od EURO-a

Sedmo kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine je kompletirano s večerašnje tri utakmice u skupinama C, G i H.

Ogled između Italije i Malte je hrvatskim ljubiteljima nogometa bio zanimljiv iz razloga što je glavni sudac utakmice bio Duje Strukan. Susret sam po sebi očekivano nije bio zanimljiv pa su Talijani slavili s 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dijelu su postigli dva pogotka, a strijelci su bili Giacomo Bonaventura i Domenico Berardi, a Bonaventura je pritom postigao svoj prvi gol u reprezentativnom dresu.

Napadač Sassuola je u drugom poluvremenu postigao svoj drugi pogodak za 3:0, dok je konačnih 4:0 postavio Davide Frattesi za skok Italije na drugo mjesto ljestvice skupine s 10 osvojenih bodova koliko ima i Ukrajina, ali ”Azzurri” imaju i utakmicu kanje.

Reprezentativci Danske su se večeras osvetili Kazahstanu za poraz u njihovom prvom međusobnom susretu u ovim kvalifikacijama. Na Parkenu je bilo 3:1. Jonas Wind je u 36. minuti doveo Dance u vodstvo, dok je Robert Skov golovima u 46. i 48. minuti odveo utakmicu u mirne vode. Do kraja je Yan Vorogovskiy postigao počasni pogodak za goste.

Nakon današnjeg dana, u skupini H su vodeće reprezentacije Slovenije i Danske sa 16 bodova, dok su Finska i Kazahstan iza s 12 tri kola prije kraja.

U najzanimljivijoj utakmici večeri, Mađarska je u Budimpešti ugostila Srbiju. Kao i u prvom njihovom susretu igranom u Srbiji, Mađarska je slavila s 2:1.

Barnabas Varga je u 20. minuti doveo domaćine u vodstvo, dok je Strahinja Pavlović u 33. poravnao rezultat. 1:1 je na semaforu stajalo samo nekoliko sekundi jer već u sljedećem napadu Roland Sallai vraća Mađarsku u novu prednost, a to će se pokazati konačnim rezultatom susreta.

Nakon ove pobjede, Mađarska je vodeća s 13 osvojenih bodova poslije pet utakmica, dok je Srbija druga s tri boda manje, ali i s utakmicom više. Poslije večerašnjeg rezultata, ogled između Srbije i Crne Gore koji će se odigrati u srijedu postaje iznimno bitan jer Crnogorci imaju dva boda manje od Srbije, ali i utakmicu manje.

Komentari

Povezano