Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Madueke trogotkom srušio Wolves; Bournemouth i Newcastle remizirali uz sudačke repove

Prvi nedjeljni termin Premier lige donio je dvije utakmice, onu između Wolverhamptona i Chelseaja te Bournemoutha i Newcastlea. U ludom dvoboju na sjeveru Engleske slavio je Chelsea dok su na jugu Bournemouth i Newcastle odigrali bez pobjednika.

Dvoboj na Molineuxu krenuo je otvoreno. Već u prvoj minuti u prilici se našao Noni Madueke kojemu udarac brani Jose Sá te gosti dolaze do prilike za ubačaj iz kuta. Cole Palmer je ubacio, a lopta je na kraju došla do Nicolasa Jacksona koji glavom zabija za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to naznačilo kraj velikih događanja na utakmici. Već u 10. minuti tresla se stativa gola Roberta Sáncheza. Zatresao ju je Yerson Mosquera.

No, na poluvrijeme se nije otišlo s 1:2. Wolverhampton je u 51. minuti ponovno došao do izjednačenja. Nakon prekida je lopta došla do Totija koji pronalazi Stranda Larsena. Norvežanin se sjajno snalazi te hvata Sáncheza na krivoj nozi za 2:2, rezultatom kojim se i otišlo na poluvrijeme.

Kao i u prvom poluvremenu, i u drugom je pogodak pao na otvaranju. Opet se u prilici našao Madueke, a ovaj put je i poentirao. Uz pomoć bloka zabio je za 2:3. Isti igrač zabio je i za 2:4. Kao i za 2:3, asistirao mu je Palmer.

Dodatno su ova dvojica igrača podebljali svoj učinak u 63. minuti. Treći gol Madueke zabio je na isti način, na asistenciju Palmera koji je tako od pet golova Chelseaja sudjelovao u njih četiri.

“Bluesi” su do kraja utakmice stigli i povećati rezultat na 6:2. Kombinirala su dva nova pojačanja, Pedro Neto i Joao Felix. Bivši igrač Wolvesa, Neto asistirao je za Felixa koji ne griješi te trese mrežu.

U drugoj utakmici koja se igrala u 15 sati snage su odmjerili Bournemouth i Newcastle, a ta utakmica ipak nije bila toliko sadržajna kao ona u Wolverhamptonu. Poveo je Bournemouth preko Marcusa Taverniera u 37. minuti da bi Anthony Gordon izjednačio u 76. minuti. Tada se utakmica i rasplamsala te su prilike sijevale na sve strane.

Pucali su Alex Scott i Antoine Semenyo za Bournemouth te Dan Burn i Bruno Guimaraes za Newcastle. Nitko od njih nije bio dovoljno precizan te se u nadoknadu ušlo s rezultatom 1:1.

Tada u trećoj minuti sudačke nadoknade Bournemouth dolazi do kornera. Lewis Cook je ubacio, a najbolji u skoku bio je Dango Ouattara koji je glavom zabio za, činilo se, pobjedu Bournemoutha. Međutim, uključio se VAR koji poništava gol zbog igranja rukom. Značilo je to da je utakmica na kraju završila bez pobjednika, ali ne bez repova. Na kraju utakmice sudac utakmice David Coote je potpuno izgubio konce. Joelintonu je propustio dati crveni za namjerno udaranje gostujućeg vratara, a zatim je isključio i pomoćnog trenera “Trešnjica”.

Sljedeće kolo za Bournemouth donosi gostujući ogled protiv Evertona, Newcastle dočekuje Tottenham, Chelsea će dočekati Crystal Palace dok će Wolves gostovati kod Nottingham Forresta. Svi osim Chelseaja će sredinom tjedna igrati igrati utakmice EFL kupa. Chelseaja pak čeka uzvratni susret Konferencijske lige protiv Servettea.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano