Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Maestralni Ivan Banić u susretu protiv Dinama oborio rekord HNL-a

Dinamo je u sklopu 21. kola SuperSport HNL-a svladao Goricu 2:0 i tako, uz utakmicu manje, smanjio zaostatak za prvoplasiranom Rijekom na četiri boda. Strijelci za Modre bili su Martin Baturina u 33. i Dario Špikić u 73. minuti, a Dinamova pobjeda mogla je biti još izraženija da se preko puta nije nalazio sjajni Ivan Banić.

„Ako je na nivou, on je jedan od najboljih golmana lige. On nam je svojim obranama često donosio bodove“, pohvalio je nakon utakmice svojeg vratara trener Gorice Dinko Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banić je zaista briljirao, a upisao je nevjerojatnih 13 obrana i tako postavio rekord lige po broju obrana na jednoj utakmici. Prema podacima koji su dostupni od sezone 2020./2021. dosadašnji rekorder bio je vratar Lokomotive Nikola Čavlina koji je prošle sezone u susretu 32. kola baš protiv Gorice upisao 12 obrana.

U aktualnoj sezoni najbolji učinak do sada je imao također Čavlina koji je u petom kolu protiv Rijeke imao devet obrana. Od ostalih vratara ove sezone još su se istaknuli Matej Marković i Oliver Zelenika koji su u susretima protiv Lokomotive odnosno Hajduka upisali po osam obrana.

Komentari

Povezano