Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Maestralni Luka Dončić oborio ovosezonski rekord NBA lige

Nakon što su u prošloj utakmici poraženi od Utah Jazza s visokih 37 razlike, Dallas Mavericksi su u sinoćnjem dvoboju uvjerljivo svladali Portland Trail Blazerse 126-97. Prvo ime susreta bio je Luka Dončić koji je tako nastavio svoju dominaciju, a susret je završio s 41 ubačenim poenom.

Mavericksi su dominantno započeli utakmicu, a Slovenac je već u prvom poluvremenu ubacio 30 poena i odveo svoju ekipu do vodstva 78-47 na predahu. U posljednjoj četvrtini je popustio papučicu s gasa s obzirom da je prednost njegove ekipe bila ogromna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dončić je na terenu proveo 31 minutu, iz igre je šutirao 13/21 uz 11/14 pogođenih slobodnih bacanja, a svojoj statistici je dodao i šest skokova te pet asistencija. Ovo mu je bio sedmi put ove sezone da je prebacio granicu od 40 poena po čemu je najbolji pojedinac u cijeloj NBA ligi.

Od njegovih suigrača najviše se istaknuo Kyrie Irving koji je postigao 29 poena uz devet skokova i pet asistencija. Dallas je ovim slavljem stigao na sedmo mjesto Zapadne konferencije uz omjer 20-15. S druge strane, Portland se nalazi pri dnu konferencije, a ove sezone upisali su svega devet pobjeda u 33 odigrane utakmice.

Komentari

Povezano