Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Magdeburg zasluženo do naslova

Posljednju utakmicu rukometne lige prvaka u sezoni 2022./2023. odigrali su njemački SC Magdeburg i Barlinek Industria Kielce. Kielce se borilo za drugi trofej, a Magdeburg za četvrti u ovome natjecanju. Magdeburg je zadnji put osvojio 2002. godine, dok je Kielce 2016. godine nakon čudesnog preokreta u finalu protiv Veszprema.

Prvih 15 minuta igrala se izjednačena utakmica, Wolf se istaknuo sa svojih 5 obrana za poljskog predstavnika. Briljirao je Alex Dujshebaev sa 6 pogodaka te je on u najvećoj mjeri zaslužan što je Kielce na poluvremenu vodio s rezultatom 15:13. Kielce je u nastavku prvih 15 minuta kontroliralo rezultat i održavao prednost na krilima Nahija i Dujshebaeva. Golom u 52. minuti Muschea je SC Magdeburg stigao do izjednačenja. U 55. minuti nakon dugo vremena Magdeburg iz kontra napada dolazi do vodstva 25:24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minutu prije kraja Kielce je imao pogodak prednosti i igrača više. Magdeburg je zabio svoj posljednji napad te je Kielce imalo napad za pobjedu s igračem više. Alex Dujshebaev je preuzeo odgovornost, no sjajno je njemačka momčad odradila obranu s igračem manje. U prvome produžetku vratari s obje strane su se istakli i Magdeburg je dobio 2:1 te je imao prednost u ukupnome vodstvu 28:27. Njemačka momčad je imala prvi napad u drugome produžetku te je Damgaard poentirao za +2. Posljednji napad u produžetku je opet imalo Kielce, no nisu uspjeli realizirati.

Vrijedi spomenuti prekid utakmice u 47. minuti zbog medicinske intervencije jednom navijaču. Do tog prekida poljska momčad je puno bolje izgledala, ali Magdeburg je iskoristio šansu i uzeo naslov nakon 21 godine. Druga godina zaredom kako je Kielce izgubilo finale u Kölnu nakon velike drame. Najraspoloženiji kod Magdeburga je bio Kay Smits s 8 pogodaka, a kod Kielcea Alex Dujshebaev s istim brojem golova.

Komentari

Povezano