Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mahrez ispisao povijest za plasman Građana u finale

Nogometaši Manchester Cityja su postali prvi finalisti engleskog FA Cupa nakon što su na Wembleyu s 3:0 svladali drugoligaša Sheffield United u utakmici u kojoj je Riyad Mahrez postao prvi nogometaš u povijesti polufinala FA Cupa koji je postigao hattrick na Wembleyu.

Suprotno očekivanjima, prvi su zaprijetili gosti. Korner je prema vrhu šesnaesterca izveo Oliver Norwood, a tu se nalazi kapetan John Egan koji glavom spušta do Ilimana Ndiayea koji se snalažljivom kretnjom izborio za prostor za šut, no Senegalčev slabašan udarac iz blizine brani Stefan Ortega. U 15. minuti je Erling Braut Haaland zatresao mrežu udarcem s 20 metara, no zbog prekršaja u napadu je taj pogodak poništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bilo više-manje sve bitno poslije prvih 40 minuta igre. ”Građani” su očekivano mnogo više vremena provodili s loptom u nogama (82% – 18%), ali protiv niskog bloka ”Oštrica” nisu uspjeli kreirati ništa pretjerano opasno pred vratima Wesa Foderinghama. I onda je nakon slobodnog udarca u 41. minuti, u pokušaju da dođe do lopte, Daniel Jebbison u kaznenom prostoru udario Bernarda Silvu po nogama pa su prvaci Engleske dobili priliku povesti s bijele točke. Siguran realizator je bio Riyad Mahrez kojemu je to bio 9. pogodak u FA Cupu za Manchester City, a s tih 1:0 se otišlo na poluvrijeme.

Ništa se nije promijenilo u drugom dijelu pa smo nastavili gledati dvoboj mačke i miša, a zapanjujuća je bila lakoća kojom se Mahrez prošetao ka pogotku za 2:0 u 61. minuti susreta. Alžirac je oduzeo loptu na sredini terena i samo je pravocrtno krenuo prema vratima Sheffielda, a Baldock i Robinson se nisu niti potrudili otežati mu postizanje pogotka.

Svega četiri minute kasnije, poslije Grealishove asistencije s lijeve strane, Mahrez zabija s 13 metara i tako kompletira svoj hattrick te ispisuje povijest. On je postao prvi nogometaš koji je zabio hattrick u polufinalu FA Cupa nakon Alexa Dawsona koji je u dresu Manchester Uniteda postigao hattrick protiv Fulhama davne 1958. godine.

Mahrezu je to bio peti pogodak u FA Cupu ove sezone zbog čega je skočio na drugo mjesto ljestvice najboljih strijelaca natjecanja, a u leđa gleda samo Paulu Mullinu iz Wrexhama koji ih je zabio 8 ove sezone.

Do kraja susreta nismo vidjeli promjenu rezultata pa je Manchester City postao prvi finalist FA Cupa. Također su postali prva momčad poslije Evertona iz 1966. godine koja na putu do finala FA Cupa nije primila niti jedan pogodak. Svog protivnika će doznati sutra kada se u drugom polufinalu sastaju Brighton i Manchester United.

Komentari

Povezano