Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mainz preokretom šokirao Bayern, Kovač svladao Bochum 5:1

Nakon što je jučer Dion Drena Beljo svojim pogotkom za Augsburg otvorio 29. kolo Bundeslige u remiju sa Stuttgartom (1:1), Danas od 15:30 smo imali 4 utakmice na rasporedu koje su donijele vrlo zanimljive rezultate.

Mainz 3:1 Bayern München

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern nastavlja s lošom formom, a danas su kiksali kod Mainza. Iako su na poluvremenu vodili pogotkom Sadia Manéa u 29. minuti, u drugom poluvremenu je uslijedila katastrofa. Prvo je u 65. minuti izravnao rezultat Ludovic Ajorque koji nastavlja s odličnom formom te se upisao četvrtu uzastopnu utakmicu u rubriku strijelaca. Samo osam minuta kasnije, domaćini su poveli preko Leandra Barreira Martinsa, a za konačni rezultat 3:1 i potvrdu preokreta se pobrinuo Aaron Martin u 79. minuti i veliko slavlje domaćina koji su u aktivnoj borbi za mjesta koja vode u europska natjecanja. Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je odigrao svih 90 minuta za Bayern.

Hertha Berlin 2:4 Werder Bremen

U utakmici s puno golova, izdominirao je Marvin Ducksch s hattrickom, a za izvedbu je dobio čistu desetku od SofaScore. Gosti su imali prednost na poluvremenu od 0:2 golovima već spomenutog Duckscha, a u drugom poluvremenu je zabio i svoj treći (u 51. minuti) za povećanje vodstva na 0:3. Do nedostižnih 0:4 su došli u 63. minuti, a strijelac je bio Mitchell Weiser. Domaćini su ipak uspjeli ublažiti poraz golovima Jessica Ngankama i Dodija Lukebakia. Ovaj poraz je ogroman udarac Herthi u borbi za opstanak u elitnom rangu njemačkog nogometa.

Hoffenheim 1:3 1.FC Köln

Hoffenheim je doživio prvi poraz od Kölna još od 12. travnja 2015. godine kada su izgubili u gostima rezultatom 3:2. Ovim porazom su još u borbi za opstanak, dok su gosti pobjedom pobjegli od zone ispadanja na +10 bodova. Gosti su poveli u 18. minuti pogotkom Floriana Kainza koji je kasnije i asistirao za drugi gol i povećanje vodstva, a strijelac je bio Davie Selke u 39. minuti. Mreže su mirovale sve do sudačke nadoknade kada je Köln prvo povisio na 0:3 preko Jana Thielmanna, a samo dvije minute nakon, počasni zgoditak za domaćine je postigao Kasper Dolberg i postavio konačan rezultat 1:3. Andrej Kramarić je odigrao cijelu utakmicu za domaći sastav.

Bochum 1:5 Wolfsburg

Visoka pobjeda izabranika Nike Kovača u gostima kod Bochuma. Wolfsburg je tako prekinuo crni niz od tri utakmice bez pobjede, a još su u aktivnoj borbi za mjesta koja vode u Europu sljedeće sezone. Gosti su već na poluvremenu imali velikih 0:3 golovima Mattiasa Svanberga, Jakuba Kaminskog i Patricka Wimmera. U drugom poluvremenu su nastavili gdje su stali, Svanberg je zabio svoj drugi gol na susretu i povećanje vodstva na 0:4 te rješavanje ikakvog pitanja o pobjedniku ovog susreta. Domaćini su ipak uspjeli postići zgoditak u 69. minuti susreta golom Moritza Broschinskog, a u 77. minuti Luca Waldschmit postavlja konačan rezultat i bitnu pobjedu Wolfsburga. Ono što upada u oči je ujednačen xG, Bochum je imao 3.52, dok je Wolfsburg imao 3.75. Pobijedio je s(p)retniji suparnik.

Komentari

Povezano