Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Majer odmah startao za Wolfsburg, spektakularna utakmica u Augsburgu

Iza nas je bogato subotnje popodne njemačke Bundeslige. Nakon što su jučer novu sezonu najvišeg razreda njemačkog nogometa otvorili Werder i Bayern (0:4), danas od 15:30 sati je svoju utakmicu prvog kola odigralo još deset momčadi.

Izdvajamo da je Lovro Majer odmah nakon dolaska u klub startao za Wolfsburg, a od naših igrača su još nastupili Kramarić, Sosa i Beljo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stuttgart – Bochum 5:0

Stuttgart je na otvaranju sezone pregazio Bochum u potpuno jednosmjernoj utakmici. Naš Borna Sosa je započeo utakmicu na klupi, a u igru je ušao u 78. minuti.

Domaćini su poveli u 18. minuti nakon sjajne akcije. Sve je krenulo od izvedenog auta s desne strane na polovici Stuttgarta nakon kojeg su domaći veznjaci izmjenili nekoliko brzih dodavanja. Lopta dolazi do Hirokia Ita koji ju je povukao od centra i onda kada su svi očekivali dodavanje na otvoreno lijevo krilo on šalje loptu kroz srce obrane do Serhoua Guirassya koji snažnim udarcem pogađa pored istrčalog vratara.

Stuttgart povećava vodstvo u 38. minuti kada je nakon udarca iz kuta najviši u skoku bio Dan-Axel Zagadou te smo na poluvrijeme otišli s rezultatom 2:0. U drugom poluvremenu se nastavlja dominacija domaćina koji zabijaju za 3:0 u 60. minuti utakmice. Chris Führich je izveo aut s lijeve strane duboko u polovici protivnika te nakon kratke kombinacije sa suigračem poslao centaršut na drugu vratnicu. Lopta je sve preletila i dočekao ju je Silas Katompa Mvumpa koji iz zabija nogom iz neposredne blizine.

U 67. minuti Stuttgart odlazi na 4:0. Nakon duge akcije lopta je na desno krilo došla do Pascala Stenzela koji fenomenalnim driblingom lomi svog braniča, upućuje kvalitetan centaršut na vrh peterca gostiju gdje na loptu natrčava ponovno Silas i snažnim udarcem nogom zabija svoj drugi gol na utakmici. 10 minuta kasnije ponovo ispada obrana gostiju i Guirassy zabija za 5:0.

Wolfsburg – 1. FC Heidenheim 2:0

Lovro Majer je odmah startao iako je u Wolfsburg stigao prije samo nekoliko dana. Odigrao je dobru utakmicu do 66. minute kada je zamijenjen, a njegova momčad je došla do vrijedne pobjede na početku sezone. Trener domaćih Niko Kovač ima svakako razloga za zadovoljstvo.

Domaćini su poveli već u 6. minuti utakmice nakon velike pogreške gostujućeg vratara Kevina Müllera. Brzu su akciju pokrenuli igrači Wolfsburga iz posljednje linije i u tri poteza lopta je stigla na desno krilo do Václava Černýa. On upućuje prizeman centaršut lijevom nogom u peterac gostiju, vratar je prvi na lopti, ali mu ona ispada iz ruku te je taj poklon iskoristio Jonas Wind koji iz neposredne blizine pogađa za 1:0.

Drugi gol dolazi u 27. minuti na gotovo identičan način. Ponovno su domaćini odigrali dobru akciju i poslali loptu na desno krilo, a tamo se ovaj put našao Mattias Svanberg koji šalje prizeman centaršut na prvu vratnicu gdje je ponovno najbrži Jonas Wind koji zabija svoj drugi gol na utakmici. Bio je to i konačan rezultat utakmice.

Augsburg – B. Mönchengladbach 4:4

Spektakularnu utakmicu su odigrali Augsburg i Mönchengladbach. David Čolina je ostao na klupi domaćina cijelu utakmicu dok je Dion Drena Beljo u igru ušao u 58. minuti.

Borussia je povela u 13. minuti nakon udarca iz kuta. Loptu je na drugu vratnicu poslao Franck Honorat, a najviši u skoku je Ko Itakura koji zabija prvi pogodak na utakmici. Gosti do povećanja vodstva dolaze u 27. minuti. Oduzeli su loptu Augsburgu duboko u potivničkoj polovici, a Julian Weigl po primitku lopte brzo odigrava prizemnu loptu iza leđa obrane domaćina gdje se našao Tomáš Čvančara koji odmjerenim udarcem zabija za 0:2.

Samo dvije minute kasnije domaćini se vraćaju u igru. Nakon kratke kombinacije na desnoj strani, lopta je na vrhu kaznenog prostora došla do Elvisa Rexhbeçaja koji snažno lijevicom gađa prvi kut gostujućeg vratara i smanjuje rezultat na 1:2. Ali ni taj rezultat nije bio dugog vijeka jer u 37. minuti gosti zabijaju vrlo rijedak gol za povećanje vodstva na 1:3. Naime, asistent je bio vratar i kapetan Jonas Omlin koji je ispucao dugu loptu na Nathana N’Goumoua koji ju je primio i prošetao se kroz obranu domaćina te zabio snažnim udarcem.

Tu nije bio ni blizu kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu jer prvo u 41. minuti nakon udarca iz kuta za smanjenje na 2:3 zabija Maximilian Bauer, a duboko u sudačkoj nadoknadi nakon VAR intervencije iz kaznenog udarca za izjednačenje i kraj ludog poluvremena zabija Sven Michel.

U drugom poluvremenu su mreže mirovale do 76. minuta kada Augsburg dolazi do nevjerojatnog preokreta i vodstva od 4:3. Nakon jedne duge lopte i puno odbijanja na vrhu kaznenog prostora, lopta dolazi na desnu stranu do Rubena Vargasa koji iz ne baš lake pozicije gađa i pogađa suprotni kut vratara gostiju.

I kada se činilo da je sve gotovo, u 97. minuti utakmice domaćini rade vrlo naivan kazneni udarac koji u pogodak pretvara Čvančara za erupciju slavlja na gostujućoj klupi i konačan, nestvaran rezultat 4:4.

Hoffeinheim – Freiburg 1:2

Freiburg je u gostima svladao Hoffeinheim i tako na najbolji način započeo sezonu. Naš reprezentativac Andrej Kramarić je odigrao cijelu utakmicu i zaradio odličnu 7,4 Sofascore ocjenu. Bio je jako aktivan i njegovi suigrači su upropastili dosta dobrih situacija koje je kreirao.

Prvi gol na utakmici bio je djelo upravo Kramarića, ali nažalost po njega pokazalo se da je zabio iz zaleđa pa je pogodak poništen. U vodstvo su došli zato gosti u 39. minuti i to autogolom. Nakon jedne brze akcije po lijevoj strani, dobar centaršut je uputio Christian Günter, a u sredini loše reagira Attila Szalai koji šalje loptu u vlastitu mrežu.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena gosti povećavaju vodstvo na 0:2. Roland Sallai se sjurio s loptom po desnoj strani osvojivši dobrih 40 metara prostora. S loptom ulazi u kazneni prostor, odlaže suigraču, a nakon obrane vratara domaćina lopta se ponovno odbija Sallaiju koji nije imao težak posao zabiti.

Do kraja utakmice domaćini su uspjeli samo u 50. minuti smanjiti rezultat na 1:2. Akciju je nakon prekida pokrenuo Kramarić, a nakon puno odbijanja lopta je došla do Ozana Kabaka koji zabija za konačan rezultat utakmice.

Bayer Leverkusen – RB Leipzig 3:2

Bayer Leverkusen je došao do prve domaće pobjede u sezoni. Zasluženo su svladali RB Leipzig koji nije stvarao veće probleme domaćinima izvuzev prekida. Podsjetimo, Bayer bi trebao biti novi klub našeg Josipa Stanišića u koji dolazi na jednogodišnju posudbu.

U 23. minuti Bayer zabija za 1:0 nakon što im se isplatio jedan visoki pritisak na obranu gostiju. Po oduzetoj lopti brzo dolaze u kazneni prostor, ali prvi pokušaj udarca kratko otklanja gostujuća obrana. Ipak, nakon odbijene lopte Victor Okoh Boniface uzima posjed i vraća kratku povratnu loptu u srce peterca RB Leipziga gdje se na pravom mjestu našao Jeremie Frimpong i zabio za vodstvo.

11 minuta kasnije nakon udarca iz kuta na 2:0 rezultat povećava Jonathan Tah koji je bio naviši u skoku. Na isti način u 39. minuti gosti zabijaju za smanjenje vodstva na 2:1. Udarac iz kuta je izveo David Raum, a na prvoj vratnici zabija glavom bivši igrač Dinama Dani Olmo koji igra u vrhunskoj formi.

Domaćini do povećanja vodstva dolaze u 64. minuti kada je u svojoj polovici loptu oteo Odilon Kossounou i sjajno dubinskom loptom na desno krilo uposlio Frimponga. On vraća povratnu loptu na rub kazenog prostora gdje Florian Wirtz puca isprve i u čudnom luku pogađa od prečke u gol za 3:1.

Gosti su do kraja utakmice uspjeli samo smanjiti rezultat na konačnih 3:2 kada je u 71. minuti nakon izvedenog prekida i gužve u kaznenom prostoru najsnalažljiviji bio Loïs Openda i zabio glavom za konačan rezultat. Openda je 2 minute kasnije imao priliku povećati vodstvo kada se našao sam ispred nebranjenog gola i nakon smušene reakcije pogodio vratnicu. Nevjerojatan promašaj.

Komentari

Povezano