Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Majićev sedmi pogodak sezone dovoljan za pobjedu Šibenika

Na Šubićevcu je odigran posljednji susret 13. kola Supersport 1. NL, u kojem je Šibenik svladao Solin rezultatom 1:0. Obje momčadi ušle su u susret s remijima iz prošlog kola. Šibenik je u derbiju kola odigrao 1:1 u Vukovaru, dok je Solin s istim rezultatom napustio Bijelo Brdo.

U 15. minuti vidjeli smo prvo uzbuđenje na utakmici. Glavom je pucao stoper Solina Mateo Tomić, no dobrom intervencijom istakao se domaći vratar i kapetan, Antonio Đaković. Na prvu prijetnju Šibenčana čekali smo do 39. minute. Dobro je iz voleja pucao Ivan Božić, ali Borna Buljan bio je na visini zadatka. Na samom kraju prvog dijela pucao je Toni Kolega, njegov udarac otišao je malo preko gostujućih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno je Kolega pucao u 58. minuti, no još jednom dobrom obranom Buljan je sačuvao svoja vrata. U 70. minuti vidjeli smo prvu prijetnju gostiju u drugom poluvremenu. S ruba kaznenog udarca pucao je Gergo Lovrencsics, malo pokraj lijeve vratnice. Tri minute kasnije, ponovno Buljan brani opasan udarac Ivana Laće.

U 79. minuti Šibenik je konačno stigao do vodstva. Božić je vratio povratnu loptu u pet metara, a tamo se našao Josip Majić koji je zakucao loptu u mrežu za 1:0. Dvije minute poslije, Ivan Ćubelić imao je dobru priliku da vrati utakmicu u egal, no pucao je tik pored desne vratnice domaćeg gola.

Ovom pobjedom Šibenik se vratio na drugo mjesto i na -2 u odnosu na Zrinski. Solin je nakon šest uzastopnih remija, upisao peti ovosezonski poraz. Valja napomenuti kako Solin ne zna za pobjedu još od četvrtog kola i domaće pobjede nad Orijentom. To je ujedno i jedino slavlje “momčadi uz Jadro” ove sezone.

Tablice omogućuje Sofascore

Komentari

Povezano