Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Majkić izludio Goričane, Istra slavila

Istra je dočekala Goricu na Aldo Drosini i pobijedila rezultatom 1:0, a heroj Istrijana je bio vratar Lovro Majkić koji je skupio 8 obrana.

Ovom pobjedom su došli četvrtoplasiranom Osijeku na samo bod zaostatka. Teško izborena, ali jako bitna pobjeda za domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu nismo vidjeli pretjerano puno šansi, domaćini su dominirali posjedom, a gosti su čekali na grešku i vrebali kontre i polukontre. Istra je došla do vodstva preko Ante Ercega u 33. minuti iz kaznenog udarca nakon intervencije VAR-a gdje se vidilo kako je lopta pogodila u ruku Ivana Tomečaka na putu ka golu Božidara Radoševića.

U drugom poluvremenu u na terenu se zbivala u potpunosti druga priča. Gorica se probudila, a Istra vrebala kontre. Gosti su stvorili mnoštvo prilika, ali danas im je nerješiva enigma bio vratar Majkić koji je uvijek pravovremeno bio na lopti i sjajno reagirao na njihove pokušaje.

S druge strane, Istra je imala nekoliko šansi, a jedna od njih je stopostotna kada je nakon loše procijene leta lopte Slavka Bralića lopta došla do Monsefa Bakrara koji se s jedne strane sjurio prema usamljenom Radoševiću, s druge strane je trčao nečuvan Advan Kadušić. Međutim, to nisu uspjeli pretvoriti u pogodak jer se Bakrar odlučio sam dovršiti akciju, a pucao je loše – direktno u vratara Gorice. Kasnije su uspjeli još jednu dobru situaciju lošom odlukom Matea Lisice u posljednjoj trećini. Jednu kontru su preko Bakrara uspjeli i pospremiti u gol, no nakon konzultacije s VAR-om, dosuđeno je zaleđe.

Nakon toga je krenula kanonada na gol Istre, priključivao se i vratar Radošević u napad u prekidima iz kornera, no uspjeli su sve to preživjeti uz pomoć Majkića i pravovremenim obrambenim intervencijama blokiranjem udaraca.

Kao šlag na tortu ove uzbudljive utakmice, drama pred sam kraj susreta. Abdallahi Mahmoud je svom šesnaestercu škaricama išao izbiti loptu, a jako blizu lopte je bio naletjeli Matus Vojtko te je Mauritanac s time ušao jako neoprezno u duel. Glavni sudac ovog susreta, Ivan Bebek se odlučio dosuditi kazneni udarac. Naravno, u svu priču se morao uključiti VAR, a iz cijele situacije se vidjelo kako Mahmoud nije udario Vojtka. Dakle nije dosuđen prekršaj, već opasna igra. Rezultat svega je dosuđeni indirekt za Goricu na žustro negodovanje gostujućih igrača. Iz tog indirekta – nova drama. Nakon nekoliko odbijanaca, igrači Gorice su uspjeli iskoprcat se i opaliti po golu Majkića, no lopta je završila na gredi.

Na kraju veliko slavlje Istrijana, a mi smo imali priliku opet uživati u međusobnom ogledu ova dva kluba.

Komentari

Povezano