Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Makhachev uspavao Poiriera, Strickland pobjedom zatražio novi napad na titulu

Na UFC 302 priredbi, gledali smo okršaj za pojas u lakoj kategoriji (do 70 kilograma) između prvaka Islama Makhacheva i izazivača Dustina Poiriera. Dagestanac je slavio gušenjem u posljednjoj, petoj rundi meča.

Kroz cijelu borbu, Islam je bio dominantniji te je rušio Poiriera na pod i tamo ga dominirao. Iako je Amerikanac sve bolje izgledao kako je meč odmicao kraju, upravo je u posljednoj rundi ”priznao” poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi pokušaj rušenja u posljednoj dionici Poirier je obranio, no Islam je iz druge uspio odvesti borbu u parter. Tamo je zaključao D’arce choke i time natjerao Poiriera da tapka.

Nije tapkanje pomoglo Dustinu, s obzirom da je već sekundu kasnije bio uspavan i u ”carstvu snova”. Bila je ovo, vrlo lako moguće, njegova posljednja borba u karijeri.

S druge strane, Islam je stigao do treće obrane pojasa. Nakon borbe, poručio je kako se želi boriti i za pojas u velter kategoriji (do 77 kilograma).

Od ostalih rezultata, zasigurno valja izdvojiti pobjedu Seana Stricklanda nakon pet rundi protiv Paula Coste. Iako je jedan sudac pomalo nevjerojatno dao pobjedu Costi, Strickland je ipak stigao do slavlja i zatražio novi title shot u srednjoj kategoriji (do 84 kilograma).

Uz to, valja istaknuti i pobjedu Kevina Hollanda nad Michalom Oleksiejczukom. “Trailblazer” je slavio armbarom već u prvoj rundi meča.

Komentari

Povezano