Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Maksimalni Monaco, remi Lensa i Rennesa

U zadnje dvije utakmice 2. kola francuske Ligue 1, Monaco je s uvjerljivih 3:0 kući poslao Strasbourg, dok su bodove u 1:1 remiju podijelili Lens i Rennes.

Takumi Minamino bio je katalizator pobjede Kneževa, zabivši dva, te asistiravši Wissamu Ben Yedderu za treći zgoditak. Japanac je već u prvom poluvremenu stigao do doppiette, prvo kada je ukrao jednu loptu protivničkom igraču, te sam dovršio posao u 20. minuti. Koju četvrtinu sata kasnije sjajna dubinska lopta Caija Henriquea pronašla je Japanca koji je tako već u kolovozu udvostručio svoj kompletni prošlosezonski učinak! Bile su to i jedine zanimljivosti prvog poluvremena, a tek je malo zanimljivije bilo u drugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije i nakon Ben Yedderova zgoditka u 58. minuti mogli su Monegašani zabiti još koji, no Matz Sels na gostujućim vratima jedini je koliko-toliko zadovoljavajuće odrađivao svoj posao u ekipi Strasbourga. Monaco je tako pod novim trenerom Adijem Hütterom vezao dvije pobjede u prva dva kola po prvi puta nakon sezone 2017./18., dok novi trener na suprotnoj strani, Patrick Vieira, mora biti zadovoljan s tri boda iz dvije utakmice.

Najljepša priča prošlosezonske Ligue 1, viceprvak Lens, u uvodna dva kola nije pronašao dobru formu koja ih je do nedavno krasila. Nakon uvodnog gostujućeg 3:2 poraza od Bresta, vratili su se na domaću tvrđavu gdje su u sezoni 2022./23. pobijedili u 17 od 19 utakmica. Sjajno su započeli u naumu nastavka dobrog niza, jer već u 3. minuti je Deiver Machado je odbijanac nakon kornera pospremio u mrežu za 1:0. Rennes je u prvom poluvremenu bio potpuno sterilan, uputivši okruglih nula udaraca prema domaćim vratima, a mogli su u svlačionice otići i s još kojim golom u mreži.

Ipak, gosti su pauzu iskoristili za konsolidaciju svojih redova, te u 53. minuti dočekali priliku za izjednačenje. Salis Abdul Samed srušio je Arnauda Kalimuenda u svom kaznenom prostoru, a bivši Lensovac Benjamin Borigeaud bio precizan s bijele točke za 1:1. Uslijedili su do kraja utakmice periodi gdje su i jedna i druga momčad prijetili protivničkim vratarima, no daljnjih golova nije bilo.

Tablice omogućuje Sofascore

Komentari

Povezano