Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Malenica na polupraznoj Opus Areni doveo Osijek do prve pobjede u sezoni

U susretu jedine dvije momčadi bez pobjede, na Opus Areni su se sastali Osijek i Slaven Belupo. U ne pretjerano kvalitetnoj utakmici, Osijek je uspio iščupati tri boda i slaviti 1:0.

Poslije početnog ispitivanja snaga, Osijek je poveo iz prve prave prilike. Domagoj Bukvić je u 14. minuti ubacio na Arnela Jakupovića, koji vraća loptu u sredinu. Tamo je natrčao Petar Pušić i zakucao loptu u mrežu za vodstvo Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta kasnije se Anton Matković našao u dobroj situaciji nakon greške Alena Grgića. Ipak, njegov pokušaj iz teškog kuta je uspio obraniti Ivan Sušak.

Krajem poluvremena, Slaven Belupo se opustio i pritisnuo domaćina. U 40. minuti se udarac Mateja Šakote odbio od nekog u bloku i umalo prevario Marka Malenicu. Još jednu sjajnu intervenciju Malenica je imao u 44. minuti kada brani pokušaj Ilije Nestorovskog. Na kraju je dosuđeno zaleđe, ali to ne umanjuje intervencije osječkog vratara.

Nastavio se pritisak Slavena i u nastavku utakmice. Prva prilika je došla u 66. minuti kada je Grgić dalekometnim pokušajem umalo iznenadio Malenicu.

U 75. minuti Osijek dolazi jako blizu drugog pogotka. Siloviti udarac Ivana Cvijanovića s ruba kaznenog prostora je nekako u korner odbio Sušak.

Novu veliku priliku Osijek propušta u 86. minuti. Nakon karambola u kaznenom prostoru, udarac Marka Solde brani Sušak. U nastavku akcije je na pet metara od gola sam ostao Nail Omerović, koji ne pronalazi okvir gola.

Kada se činilo da je utakmica gotova, Slaven je u drugoj minuti sudačke nadoknade došao do sjajne prilike. Michael Agbekpornu je proigrao Dominika Martinovića čiji udarac čudesno brani Malenica.

Osijek je tako uspio doći do prve pobjede u sezoni te prve od 1. kolovoza i uzvratne utakmice s Levadijom, ali se i dalje nisu pomaknuli s devetog mjesta. Ipak, s ova su se tri boda približili ostatku HNL karavane. S druge strane, Slaven Belupo je ostao zakucan za posljednje mjesto sa samo jednim bodom iz šest kola.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano