Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Malmö u ludoj utakmici izbacio PAOK iz Lige prvaka

Uoči europskog Superkupa u kojem će večeras nastupiti Real Madrid i Atalanta, jučer su odigrane sve uzvratne utakmice trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Navijači zagrebačkog Dinama s posebnom su pozornošću pratili ishod dvoboja između Ludogoretsa i Qarabaga. Nakon što su u Azerbajdžanu slavili s 2:1, stvari su za Bugare dobro krenule i na domaćem terenu. Igrala se 23. minuta kada je Kwadwo Duah drugim pogotkom na susretu preokrenuo rano vodstvo gostiju i približio svoju momčad k prolasku dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Azerbajdžanci su u sudačkoj nadoknadi prvog dijela zabili dva gola preko Yassinea Benziae i Patricka Andradea i ponovno utakmicu vratili u rezultatsku neizvjesnost. U drugom poluvremenu nije bilo zgoditaka pa su o plasmanu u play-off odlučivali produžeci. Qarabag je eksplodirao u dodatnih 30 minuta te s četiri pogotka riješio pitanje pobjednika ovog dvomeča. Fabijan Buntić čuvao je vrata pobjedničke ekipe, dok Simon Sluga nije nastupio za Bugare. Dinamo će se tako, za ulazak u Ligu prvaka, boriti protiv kluba iz Agdama, a prva utakmica igrat će se na Maksimiru.

Zanimljiv susret igrao se i u Grčkoj gdje je PAOK ugostio Malmö. U uzbudljivom prvom poluvremenu postignuto je čak pet golova. Na rani pogodak gostiju, domaćini su uzvratili preokretom u 43. minuti. Dvije minute kasnije Sebastian Nanasi vratio je stvari na početak, da bi u trećoj minuti sučevog dodatka Andrija Živković zabio za 3:2 i vodstvo grčke momčadi uoči odlaska na odmor.

Semafor je mirovao do same završnice kada je Nils Zätterström debelo u nadoknadi dvoboja zatresao mrežu PAOK-a i šokirao domaće navijače. Pošto je ukupan rezultat bio 5:5, ušlo se u produžetke. Šveđani su na tragu psihološke prednosti postigli odlučujući pogodak u 99. minuti preko Andersa Christiansena te izborili prolazak u play-off. Dominik Kotarski branio je čitavu utakmicu za Grke.

Od preostalih ogleda, valja još izdvojiti onaj između Fenerbahçea i Lillea. Francuzi su u Tursku pristigli s 2:1, a ukupni rezultat bio je nepromijenjen sve do prve minute sudačke nadoknade kada je autogolom Bafodéa Diakitéa domaća momčad ostala u igri za prolaz dalje.

Ipak, dvije minute prije kraja produžetaka, Jonathan David je izborio i realizirao kazneni udarac za Lille i poslao francusku ekipu na korak do najelitnijeg klupskog natjecanja. Kod Turaka se istaknuo Dominik Livaković pružajući dobru partiju kroz svih 120 minuta.

Slovački Slovan sačuvao je 2:0 prednost na Cipru kod APOEL-a, a Marko Tolić igrao je do 62. minute. Bodø/Glimt je u visokoj domaćoj pobjedi s ukupnih 5:1 prošao poljsku Jagielloniu. Nizozemski Twente odigrao je 3:3 protiv RB Salzburga na domaćem terenu, no Austrijanci su zahvaljujući slavlju od 2:1 prošlog tjedna izborili nastup u play-offu. Roko Šimić nije ulazio u igru.

Danski Midtjylland obranio je vodstvo 2:0 kod Ferencvárosia odigravši 1:1 u Mađarskoj. FCSB pružio je veliku nadu u uzvratni dvoboj nakon 1:1 kod praške Sparte, no Česi su s 3:0 u prvom dijelu riješili pitanje pobjednika, iako su se Rumunji uspjeli pred kraj približiti na 3:2.

Veliku češku večer upotpunila je i praška Slavia porazivši s 1:0 belgijski Royale Union Saint-Gilloise te s ukupnih 4:1 dohvatilia priliku vratiti se u Ligu prvaka nakon pet godina. Posljednji putnik u play-off postao je Dynamo Kyviv slaveći kod škotskog Rangersa rezultatom 2:0.

Prve utakmice play-offa na rasporedu su 20. i 21. kolovoza, dok su uzvrati tjedan dana kasnije.

Komentari

Povezano