Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mamadou Sakho napušta Montpellier nakon što se potukao s trenerom

Bivši branič Liverpoola i Crystal Palacea Mamadou Sakho napustio je Montpellier. Razlog je fizički sukob s menadžerom Michelom Der Zakarianom na treningu.

Bivši reprezentativac Francuske je bio  suspendiran od strane kluba nakon incidenta  koji se desio 24. listopada. Kako prenosi L’Equipe ,tada je Sakho zgrabio svog 60-godišnjeg menadžera za ovratnik i oborio ga na tlo. Klub iz Ligue 1 je potvrdio da su se nakon deset dana razmišljanja, obje strane složile prekinuti ugovorni odnos koji ih je vezao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33-godišnjak je sada napustio klub, objavivši izjavu na društvenim mrežama u kojoj je pisalo: „Moraš znati kako napustiti stol kada se više ne poštuje.

U ostatku izjave je naveo sljedeće:

Nakon incidenta koji se dogodio prošli tjedan u trening centru i za koji odbacujem svaku odgovornost, odlučio sam na današnji dan 11.2.2023. prekinuti suradnju sa sportskim klubom Montpellier Herault. Proveo sam dvije godine u ovom klubu gdje sam sa zadovoljstvom podijelio svoje visoko iskustvo sa suigračima i mojom „mlađom braćom“ iz kluba. U isto vrijeme, zahvaljujem im na podršci, kao i medicinskom osoblju, ne zaboravljajući navijače koji su cijenili moje vrijeme u klubu. Zahvaljujem se i sportskom direktoru Bruni Carottiju na njegovoj vjernosti tijekom moje avanture u Montpellieru.

Na kraju, želio sam posebno zahvaliti predsjedniku, Laurentu Nicollinu, koji kao i njegov pokojni otac prije njega, vodi Montpellier s vrijednostima i načelima koji su mi dragi.

Upoznali smo se kao muškarci, odlazimo kao muškarci. Sretan kraj sezone.“

Sakho je došao u klub u na ljeto 2021. godine. U prvoj sezoni je upisao 29 nastupa u Ligue 1 te je prošle sezone upisao 15 nastupa u ligi. Ove sezone je odigrao samo 13 minuta protiv Lorienta.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano