Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City bez Haalanda razbio nemoćni Liverpool

Prvu utakmicu u Premier ligi nakon reprezentativne stanke odigrali su Manchester City i Liverpool. Domaćini su oslabljeni ušli u susret jer je zbog ozljede izostao najbolji strijelac lige Erling Braut Haaland. Unatoč tome, City je od prve minute tražio pobjedu kojom bi se približili Arsenalu na pet bodova. Na kraju su usprkos ranom vodstvu Liverpoola preko Mohameda Salaha uvjerljivo slavili 4:1. Za City su zabijali redom Julián Álvarez, Kevin De Bruyne, İlkay Gündoğan i Jack Grealish.

Nismo dugo čekali na prvo uzbuđenje. Ono je došlo nakon dobro izvedenog slobodnog udarca Riyada Mahreza koji je otišao malo pored gola Allisona. Nedugo zatim, Liverpool je poveo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jota je dobro izbjegao zaleđe i projurio iza obrane Manchester Cityja. Sustizao ga je Aké, ali Jota je odlično ostavio loptu za Salaha koji je natrčao i lijepo iz prve pogodio suprotni kut nemoćnog Edersona za 0:1 u 17. minuti. Egipćaninu je to bio 12. ovosezonski pogodak u prvenstvu.

Nije taj pogodak ostavio previše traga na domaćinima koji deset minuta kasnije vraćaju stvari na početak. Mahrez je povukao loptu i dao ju na stranu do Grealisha koji vraća loptu u sredinu gdje natrčava Álvarez i to je 1:1. Álvarezu je ovo bila sedma utakmica koju je započeo od prve minute i šesti pogodak u ligi.

Do kraja poluvremena City je nastavio dominaciju u posjedu, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti. Rodri je nakon jednog prekršaja bio jako blizu drugog žutog kartona nakon što je prvi dobio u 33. minuti, no sudac se unatoč prigovorima igrača Liverpoola nije odlučio za novi žuti karton.

Nakon samo 53 sekunde u drugom poluvremenu, Manchester City je poveo. Grealish je sjajnom dijagonalom pronašao Mahreza koji je povukao loptu i vratio ju u sredinu gdje je sve pratio De Bruyne i to je 2:1. Teško je objasniti pozicioniranje obrane Liverpoola koja je olako pustila igračima Cityja da joj pobjegnu, a oni to nisu propustili iskoristiti.

Sedam minuta kasnije domaćini su golom Gündoğana udvostručili vodstvo. Ponovno je Mahrez započeo akciju i odigrao u sredinu do Álvareza. Njegov je udarac uspio blokirati Alexander-Arnold, ali je prvi na lopti bio Gündoğan koji je samo pospremio loptu mrežu u gol i to je 3:1. Kao u dosta utakmica ove sezone, Liverpool je pao u drugome dijelu što momčad poput Cityja ne propušta.

Noćna mora Liverpoola se nastavila u 74. minuti kada je Grealish svoj najbolji nastup u dresu Manchester Cityja okrunio pogotkom. De Bruyne je dobio loptu na strani i našao Grealisha u sredini koji je svladao još jednom nemoćnog Allisona za ogromnih 4:1. Ako je ikakvih pitanja oko pobjednika uopće bilo, tada su riješena.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja te je City apsolutno zasluženo upisao visoku pobjedu. Još jednom su dokazali kako imaju odličnu dubinu te se izostanak Haalanda nije ni primijetio. Njega su odličnim nastupima nadomjestili Grealish, Mahrez i De Bruyne što je bilo dovoljno protiv lošeg Liverpoola. Približio se City sada Arsenalu na pet bodova i čekaju njihov kiks u pohodu na petu titulu u šest sezona. Ovo je bila 100. pobjeda Guardiole u prvenstvu u 128. utakmici čime je prestigao Wengera kao najbrži trener u povijesti koji je došao do 100 pobjeda.

Komentari

Povezano