Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City dobio sudski spor s Premier ligom

Ugledni engleski sportski časopis The Athletic javlja da će Manchester City vjerovatno pobijediti u sudskom sporu protiv Premier lige, koji se odnosi na ograničenja koja je liga željela postaviti u vezi sa sponzorskim ugovorima najmoćnijih i najbogatijih engleskih klubova.

Kada je prije tri godine saudijska kraljevska obitelj preuzela Newcastle, mnogi Englezi su se zabrinuli da bi najbogatiji vlasnici mogli sklapati sponzorske ugovore između svojih klubova i vlastitih kompanija, što bi omogućilo da se budžeti klubova umjetno povećavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga je osnovala komisiju koja je trebala istražiti realnu tržišnu vrijednost sponzorstava. Ove godine engleski mediji su otkrili da je Manchester City zbog toga tužio ligu, pozivajući se na pravo na slobodno tržište. Prema najnovijim informacijama, City će vjerovatno dobiti taj spor.

Prema nekim izvorima, ovo je mogući signal i da će drugi spor u kojem se istražuje Cityjevo eventualno kršenje financijskog fair-playa završiti pozitivno za klub. Prema propisima Premier lige, ako se Cityju utvrdi krivnja, mogu biti izbačeni čak u niži rang.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano