Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City golom Alvareza svladao Newcastle

Dok je većina Hrvatske promatrala susret AEK-a i Dinama, u sklopu drugog kola Premier lige su snage odmjerili Manchester City i Newcastle United.

Manchester Cityju je ovo bila prva domaća utakmica ove sezone. Momčad Pepa Guardiole je preko tjedna slavila protiv Seville te osvojila UEFA Superkup. S druge strane, Newcastleu je ovo bila druga utakmica u sezoni nakon što su u prvom kolu uvjerljivo slavili protiv Aston Ville 5:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Newcastle je bio bezopasan u prvom poluvremenu te je Manchester City dominirao posjedom. Unatoč većem posjedu lopte, „Građani“ su samo jednom uputili udarac u okvir gola gostiju, ali taj pokušaj je rezultirao i pogotkom. Phil Foden je u 31. minuti dodao Julianu Alvarezu te je Argentinac s ruba kaznenog prostora matirao Nicka Popea za 1:0 što je bio i rezultat na kraju prvog poluvremena.

U prvih 20 minuta drugog dijela je domaća momčad nekoliko puta prijetila preko Erlinga Haalanda, ali najbolji strijelac Premier lige iz prošle sezone nije mogao pronaći put ka mreži. Do kraja susreta Newcastle nije uspio ozbiljnije zaprijetiti golu Edersona te je City imao najbolju priliku u 89. minuti. Foden je imao odličnu priliku okruniti kontranapad domaćih pogotkom, ali njegov udarac je obranio Pope te je utakmica završila 1:0 za Manchester City.

Unatoč ovome promašaju, Foden je bio igrač utakmice. Osim što je asistirao jedini pogodak na susretu, Englez je upisao 7 ključnih dodavanja, 3/3 driblinga te 7/9 osvojenih duela na tlu. Hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić su počeli od prve minute te odigrali svih 90 minuta.

Ovom pobjedom je Manchester City nastavio svoj impresivan niz protiv Newcastlea; u posljednjih deset susreta „Svrake“ nisu uspjele poraziti „Građane“. Posljednju pobjedu nad Manchester Cityjem je Newcastle upisao 2019. godine.

Komentari

Povezano