Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City golom Rodrija do prve Lige prvaka u povijesti

Finalom Lige prvaka u Istanbulu zavjesu na klupsku sezonu spustili su Manchester City i Inter. U jednoj tvrdoj utakmici City je uspio slomiti odlični Inter golom Rodrija u 68. minuti. Prva je to Liga prvaka u Cityjevoj povijesti, a s obzirom da su ranije osvojili Ligu i FA kup ovo je prvi puta da su osvojili trostruku krunu.

Utakmica je očekivano od početka bila tvrda pa smo tako dugo čekali na prvo pravo uzbuđenje. Ono je došlo u 27. minuti kada je Erling Haaland s loptom ušao u kazneni prostor i pucao ravno u Andrea Onanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 36. minuti dogodio se jedan jako važan trenutak. Kevin De Bruyne je legao na travnjak te je zbog ozljede morao napustiti teren.

To je više-manje bilo sve u poprilično nezanimljivom prvom dijelu. City je očekivano dominirao posjedom, no izuzev dobre prilike Haalanda stvarali su jako malo. Inter se disciplinirano branio i time limitirao City.

Prvu veliku priliku u drugom dijelu imao je Inter u 58. minuti. Manuel Akanji i Ederson se nisu razumjeli što je izbacilo Lautara Martíneza u mat poziciju. Ipak, Martínez se odlučio za udarac iz teškog kuta umjesto povratne lopte i propala je najbolja prilika Intera na utakmici.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 68. minuti. Akanji je dao odličnu loptu za Bernarda Silvu koji vraća povratnu za Rodrija. Rodri je fantastično stisnuo loptu i pronašao jedino mjesto gdje je ona mogla proći za veliku prednost Cityja.

Mogao se Inter ekspresno vratiti tri minute kasnije. Federico Dimarco je prvo glavom pogodio gredu, a po odbijenoj lopti je na prazan gol pogodio Romelua Lukakua.

City je u 78. minuti imao sjajnu priliku za rješenje utakmice. Sve je sam napravio Phil Foden koji je odlično prošao kroz obranu Intera, ali izostao je udarac kojeg je Onana lakoćom uhvatio.

Najbolju priliku za izjednačenje propustio je Lukaku u 88. minuti. Nakon ubačaja Robina Gosensa Lukaku je umjesto u gol pucao ravno u Edersona koji je spasio vodstvo Cityja.

Ostalo je tako 1:0 za veliko slavlje Manchester Cityja. Nije ovo bila njihova najbolja predstava, ali finala se ne igraju, finala se pobjeđuju i City je zasluženo došao do povijesnog uspjeha. Inter je odigrao dobru utakmicu, ali to večeras nije bilo dovoljno.

Komentari

Povezano