Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Manchester City na pogon De Bruynea razbio Arsenal u utakmici za titulu

Titula utakmice večeri definitivno je pripala srazu Manchester Cityja i Arsenala. Uoči utakmice Arsenal je upisao tri neriješena rezultata u nizu, a City je od kiksa protiv Foresta nanizao šest uzastopnih pobjeda u prvenstvu. U utakmici u kojoj je Manchester City od početka bio bolji protivnik na kraju su odnijeli pobjedu 4:1.

Krenulo je savršeno za domaćine koji su već u sedmoj minuti poveli. Erling Haaland je spustio loptu za Kevina De Bruynea koji fantastičnim udarcem van šesnaesterca šalje loptu pored nemoćnog Aarona Ramsdalea za početak iz snova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije ranog vodstva Cityja, krenula je plejada promašaja. U 26. minuti Rob Holding je u zadnji trenutak blokirao udarac De Bruynea koji bi gotovo sigurno završio u golu. Dvije minute kasnije Haaland je izbio sam pred Ramsdalea koji brani njegov pokušaj.

Norvežanin je zaprijetio i u 32. minuti kada Ramsdale brani njegov siloviti pokušaj iskosa. U 36. minuti İlkay Gündoğan je probio stranu i vratio povratnu za Haalanda koji ovoga puta gađa pored gola. Kvartet promašaja Haaland je upotpunio u 41. minuti kada je Ramsdale još jednom izašao kao pobjednik u njihovom međusobnom srazu.

Odličnu igru u prvom dijelu domaćini su uspjeli naplatiti drugim golom u drugoj minuti sudačke nadoknade. De Bruyne je izveo slobodni udarac na kojem se prvi našao John Stones koji glavom zabija za 2:0. Prvotno je označeno zaleđe Stonesa, ali je VAR ustanovio da on ipak nije bio ispred Bena Whitea i City je s dva gola prednosti otišao na predah.

Haaland je nastavio promašivati i u drugom dijelu. U 53. minuti ponovno je izbio sam pred Ramsdalea koji je još jednom fantastično obranio i održao Arsenal koliko-toliko u igri.

Ipak, pitanje pobjednika je minutu kasnije svojim drugim pogotkom riješio De Bruyne. Ponovno je u ulozi asistenta bio Haaland, a De Bruyne je lijepo pronašao suprotni kut ovog puta nemoćnog Ramsdalea za 3:0 Cityja.

Poslije trećeg gola utakmica se umrtvila i dugo nije bilo uzbuđenja. Tako je bilo sve do 86. minute kada Holding zabija utješni pogodak za Arsenal. Asistent je bio Leandro Trossard, a Holding je lijepim udarcem svladao dotada besposlenog Edersona.

U 95. minuti Haaland se napokon upisao u strijelce. Povratnik Phil Foden je odigrao loptu za Haalanda koji je napokon uspio svladati Ramsdalea za 33. ovosezonski gol u prvenstvu.

Do kraja utakmice nije se dogodilo ništa vrijedno spomena i ostalo je 4:1. City je odigrao šampionsku utakmicu u kojoj su apsolutno nadigrali Arsenal. Novom pobjedom Građani koračaju prema trećoj tituli u nizu i petoj u zadnjih šest sezona. Arsenal je sve što je gradio kroz sezonu prosuo u zadnja četiri kola i vrlo vjerojatno će se morati zadovoljiti drugim mjestom.

Komentari

Povezano